Početna Zanimljivosti Mali apartman na moru – kako ga namjestiti?

Mali apartman na moru – kako ga namjestiti?

917
UDIO

U današnjem članku pokazati ćemo Vam kako namjestiti mali apartman na moru do 40m2.  Uređenje malog apartmana izniman je posao jer u malo kvadrata treba smjestiti kuhinju, dnevni boravak, kupaonicu, spavaću sobu, hodnik…. Dakle moramo što funkcionalnije iskoristiti prostor koji imamo, a da pri tome apartman ostane ugodan i oku lijep. Evo nekoliko savjeta.

  1. Boje interijera – kod malih apartmana pravilo broj jedan je da odaberemo svijetle tonove boja koji neće zatvoriti prostor nego će ga učiniti većim i prostranijim. Dvije najučestalije varijante boja koje su kompatibilne i čine apartman većim su bijela i siva. Preporučujemo Vam i nježne pastelne nijanse plave ili boje breskve. Bitno je da ne koristite više od 3 nijanse boje i da strop ne farbate u neku tamnu boju. Možete dodati i malo zelenkaste nijanse boje koja će unijeti svježinu u Vaš mali apartman.
  2. Prostor za pohranu – Kod malih apartmana probajte iskoristiti svaki kutak za neku policu, komodu ili ormar. Ako napravite dovoljno prostora za pohranu – apartman će uvijek izgledati uredno i prostrano. Koristite funkcionalni namještaj po mjeri kako bi svaki milimetar apartmana bio maksimalno iskorišten. Također postavite vješalice za odlaganje garderobe, kako ista ne bi „visila“ po stolicama ili bila odložena na garnituri za sjedenje.
  3. Funkcionalni namještajKupujte funkcionalan i moderan namještaj koji ima dodatne prostore za pohranu. Krevet sa spremnikom ili krevete koji mogu biti zasebni ali se mogu i spojiti u jedan veliki bračni krevet. Kupujte kuhinje po mjeri – da iskoristivost bude od poda do stropa kako biste imali dovoljno prostora za pohranu suđa, malih kućanskih aparata poput mikrovalne pećnice, blendera itd… Također kupujte i ormare po mjeri sa kliznim vratima kako bi maksimalno iskoristili prostor apartmana u kojem boravite.
  4. Rasvjetna tijela – umjesto lustera koristite stropnu rasvjetu i led trake koje će otvoriti prostor u kojem boravite i učiniti ga oku većim i prostranijim. Izbjegavajte i velike podne lampe koje zauzimaju puno prostora i lako se oštete i razbiju.
  5. Ogledala – Vrlo dobar trik i ideja za male apartmane je korištenje ogledala kako bi se dodatno vizualno povećao prostor. Ogledalo će reflektirati svjetlost i dati apartmanu dodatnu dubinu i osjećaj prostranosti. Radi toga Vam savjetujemo da gdje god vidite priliku da postavite ogledalo.

Nadamo se da smo Vam barem malo pomogli sa ovim našim savjetima kako namjestiti mali apartman na moru.