Početna Kaštela Škola robotike FUTURA, Kaštela

Škola robotike FUTURA, Kaštela

1361
UDIO

Goran Samardžić, prof.inform. i teh.kulture.- mentor, predsjednik je  Udruge za robotiku Futura koja je osnovana 2017. godine u cilju edukacije iz područja modernih tehničkih disciplina, poput robotike i programiranja.

Glavni cilj udruge Futura je educirati nove generacije, predškolce i učenike  u svrhu znanstvenog i tehničkog opismenjavanja, tehničkog odgoja i obrazovanja te omogućavanja stvaralačkog rada odnosno izražavanja i potvrđivanja stvaralačkih sposobnosti, znanja i vještina. Na taj način djeca stječu digitalnu kompetenciju.

U našem timu su iskusni i stručni voditelji i predavači, većinom profesori  Prirodoslovno-matematičkog sveučilišta u Splitu, te Fakulteta elektrotehnike i računalstva u Zagrebu, koji motivirano i sustavno prenose svoja znanja i vještine na svoje članove. Naš pristup učenicima je inovativni proces, koji uključuje najbolje i najkvalitetnije metode poučavanja.

Kroz naš dosadašnji rad organizirali smo i održali niz edukativnih radionica, počevši od predškolaca u Dječjim vrtićima – Kaštela, osnovna škola Stjepana Ivičevića – Makarska, osnovna škola Petra Perice – Makarska, te Gimnazija u Kaštelima.

Kako živimo u vremenu napredne tehnologije, potrebe za robotikom su sve izraženije, pa tako i naša udruga želi unaprijediti vještine i znanjapredškolaca i učenika te pokazati sve dobre strane robotike.

Početkom ove školske godine u suradnji s ravnateljicom vrtića pokrenuli smo projekt pod nazivom  „Edukacija predškolaca“ u vrtićima Kaštela.

Kroz program edukacije djecu učimo kako izraditi i upravljati robotima, pisanju programskog koda tj. programiranju te sigurnom i ispravnom korištenju računala. Programski zadaci prilagođeni su uzrastu i kombiniraju vrhunsku opremu i nastavna pomagala poput sofisticiranih laptopa, LEGO EV3 robota i LEGO EV3 spacechallenge robota.

Ovim putem se želimo zahvaliti i našem Gradu Kaštela koji nam pruža maksimalnu potporu u ostvarenju naših ciljeva.

Sve informacijemožete dobiti na broj predsjednika udruge 0989285262

ili

na web stranicama udruge : www.udruga-futura.hr