Početna Hrvatska OLUJNI VJETAR Zatvorene autoceste, ne voze katamarani, u prekidu i neke trajektne...

OLUJNI VJETAR Zatvorene autoceste, ne voze katamarani, u prekidu i neke trajektne linije

538
UDIO

HAK je izvijestio kako su zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina); autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvora Delnice i čvora Kikovica; Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most i most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku.

Samo za osobna vozila otvorene su: Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te lokalna cesta LC58107 Križišće-Kraljevica.

Na državnoj cesti DC1 između Vaganca i Ondića zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog, dionici DC1 brze ceste Klis Grlo-rotor Bilice i autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina).

Na Krčkom most zabrana je prometa za I. skupinu vozila: motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

– Vozi se po mjestimice mokrim te vlažnim i skliskim kolnicima. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Zbog snijega na kolniku zimski su uvjeti na dionici državne ceste DC218 Donji Lapac-Bjelopolje. Promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu – poručuju iz HAK-a.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split,Vis-Split, Korčula-Hvar-Split, trajektne linije Ubli-Vela Luka -Split, Sumartin-Makarska, Sućuraj-Drvenik.

– Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu – dodaju.

izvor: dalmatinskiportal.hr