Početna Hrvatska Uskoro kraj smrzavanju pacijenata pod tuševima: za tri tjedna na Križinama će...

Uskoro kraj smrzavanju pacijenata pod tuševima: za tri tjedna na Križinama će napokon biti ‘izmišljena‘ topla voda!

503
UDIO

Uskoro će biti dovršen jedan od “najvećih infrastrukturnih projekata” hrvatskog zdravstva.

Očekuje se da će za nekih 20-ak dana, prema informacijama iz bolnice, biti “izmišljena” topla voda na Križinama i da će se pacijenti napokon moći okupati,a da ispod tuša ne čekaju na dolazak tople vode.

Kao što smo proteklih godina u više navrata pisali, taj problem tople vode koje nema, odnosno ima nakon čekanja da se zagrije u cijevima, datira dugi niz godina.

I zbog toga se ravnatelj splitskog KBC-a prof. dr. sc. Julije Meštrović, koji je naslijedio taj problem od svih ranijih ravnatelja bolnice, odlučio odlučno s time uhvatiti ukoštac i napokon “podariti” pacijentima na Križinama toplu vodu.

Kako to obično i biva, početak radova jednog ovako grandioznog projekta bio je ovjekovječen fotoaparatima i popraćen punom medijskom pažnjom.

O važnosti tog projekta za hrvatsko zdravstvo najbolje govori informacija da je nakon jednog od naših tekstova i sam ministar zdravstva, izv. prof. dr. sc. Vili Beroš poslao iz Zagreba “depešu” u KBC Split i “naredio” da se poduzme sve što se može kako bi se topla voda “izmislila”.

Dakle, pri kraju je projekt recirkulacije tople vode, od podruma pa sve do šestog kata na Križinama, uz pomoć kojeg će ova bolnica napokon, u pravom smislu riječi dobiti toplu vodu.

Naime, pacijenti, pogotovo oni koji borave na višim katovima bolnice, više neće morati čekati i po 20-ak minuta da iz slavina i tuševa poteče topla voda.

Kao što smo pisali, do sada je tople vode bilo samo u jednom smjeru i budući da nije bilo njezine cirkulacije u cijevima, ona bi se ohladila. Sada, kada uskoro projekt bude zgotovljen, voda će ići “u dva smjera” i uvijek će biti tople vode.

Na ovaj način napokon će biti zaustavljeno bježanje pacijenata iz bolnice Križine, koji su odlazili u obližnje frizerske salone kako bi oprali kosu, a neki su znali pobjeći i kući da bi se otuširali.

izvor: slobodnadalmacija.hr