Početna Sport Tramezzani najavio utakmicu s Istrom

Tramezzani najavio utakmicu s Istrom

105
UDIO

Hajduk igra jednu od svojih najgorih sezona. Doista je začuđujuće što se trenutno događa s tom ekipom budući da nikad dosad nije zabilježila toliko poraza u ovom dijelu sezone, a kulminacija svega došla je domaćim porazom od Lokomotive koja se do te utakmice nalazila na zadnjoj poziciji na ljestvici. Pobjedom nad Hajdukom preskočila je Istru, ali s utakmicom više. Upravo je Istra idući protivnik Hajduka koji će na Poljudu pokušati upisati prve domaće bodove otkako je Paolo Tramezzani došao na njihovu klupu. Upravo je Talijan medijima najavio taj susret.

Utakmice na Poljudu moraju se pobjeđivati

Kod izjava nakon utakmice s Lokomotivom i pred iduću s Istrom, Tramezzani je bio poprilično oštar. Osvrnuo se na broj osvojenih bodova na Poljudu ove sezone te izjavio:
“Problem je što smo u devet utakmica na Poljudu osvojili samo osam bodova što je teško za objasniti. Uspoređujući našu zadnju utakmicu s utakmicama koje smo igrali u gostima, dolazimo do zaključka da imamo problem u domaćim utakmicama. Mislim da problem nije pristup ili priprema utakmice. Moramo poraditi na psihologiji, na načinu na koji igramo kod kuće. Rekao sam igračima da je najveća greška koju sad možemo napraviti sami strah od grešaka. Vrlo vjerojatno znate bolje od mene kako je igrati na Poljudu. Znate da su nekad protivnici bili u strahu čim bi vidjeli Poljud izvana. Sad moramo pokušati promijeniti situaciju, moramo pokušati braniti svoj stadion. Nije lako, razumijem tešku situaciju u posljednje tri sezone. No, u teškim trenucima vidimo osobu i karakter. Za utakmicu s Istrom želim vidjeti drukčiji stav ekipe i vidim priliku da se nešto promijeni.”

Istra se jednostavno mora dobiti

Nakon propuštene odlične prilike za uzeti tri boda u utakmici s Lokomotivom u kojoj Hajduk preko Caktaša nije uspio iskoristiti čak niti kazneni udarac u 50. minuti, čini se kako je Istra možda i posljednja prava prilika da Hajduk spasi ovu sezonu. Mora stoga u toj utakmici uzeti tri boda na svom stadionu protiv ekipe koja drži zadnju poziciju na ljestvici. Istra je u 16 dosadašnjih kola upisala samo tri pobjede i četiri neriješena rezultata te ima 13 bodova. U posljednja je dva susreta zabilježila poraze od Osijeka i Rijeke te jednostavno ne može doći Hajduku u boljem trenutku. Prema procjenama kladionica kao što je bet at home, Hajduk bi trebao biti izraziti favorit u tom susretu i tako zadržati sva tri boda u Splitu. Igrali su Istra i Hajduk već ove sezone, a u listopadu je Istra slavila na svom stadionu minimalnom pobjedom od 1-0. Neka i to bude dodatna motivacija Hajduku da iz meča izađe kao pobjednik.

Bliže zoni ispadanja nego poziciji za Europu

Koliko je situacija u Hajduku ozbiljna govori i činjenica da se klub trenutno nalazi bliže zoni ispadanja, odnosno zadnjem mjestu, nego zoni koja vodi u Europu, odnosno trećem mjestu. Kao što smo rekli, zadnja je Istra s 13 osvojenih bodova, a Hajduk ima tek 20, točnije samo sedam više. Na trećoj poziciji nalazi se Gorica s 33 boda, što je velikih 13 bodova više od Hajduka pa se tako čini da će splitski klub poziciju koja osigurava europske utakmice tražiti ipak tek iduće sezone ukoliko se ove stvari ne preokrenu na neki čudesan način.