Početna Hrvatska SUCI KOD KERUMA Tulum istražuje policija, nešto će reći i predsjednik Vrhovnog...

SUCI KOD KERUMA Tulum istražuje policija, nešto će reći i predsjednik Vrhovnog suda

396
UDIO

Policija se zainteresirala za tulum bivšeg nogometaša Ivice Mornara održan prije desetak dana u konobi ‘Pršut’ šefa HGS-a Željka Keruma u Kaštelima. Na partyju je bilo i pet sudaca splitskih sudova, a predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa za Jutarnji list je najavio da će sutra nešto reći na tu temu. Policiju zanima je li se organizator okupljanja ogriješio o zabranu Stožera civilne zaštite i propisane epidemiološke mjere, a Sessa će vjerojatno kazati misli li pokrenuti stegovni postupak protiv sudaca koji su se našli u Kerumovoj konobi.

U ‘Pršutu’ su bili predsjednici Županijskog i Upravnog suda Bruno Klein i Silvio Čović, a sudac Županijskog suda Miho Mratović uhvaćen je objektivom kamere u prvom planu s Mornarom za stolom, dok Kerum u kuharskoj odori pjeva i pleše.

Suci su u konobi boravili na poziv Ivice Mornara koji je slavio rođendan. Igraju inače nogomet u istoj ekipi, a kako su nam rekli, niti su znali da idu u Kerumovu konobu, niti im je rečeno da će i on biti tamo. Neki su nam kazali da su već napustili objekt kada se Kerum pojavio.

Situacija je svakako neuobičajena i neprimjerena, s obzirom da Kerum, članovi njegove obitelji te tvrtke s kojima je povezan imaju mnogobrojne sudske postupke, a suci su i članovi izbornih povjerenstava. Kerum je bio vrlo ljut nakon posljednjih lokalnih izbora u Splitu. Tvrdio je da je brutalno pokraden zbog velikog broja nevažećih glasova. Ljutnja ga je izgleda prošla jer na snimci iz Pršuta naprosto odiše pozitivnim vibracijama dok pjeva ‘Starog morskog vuka’.

‘Možemo izvijestiti kako ćemo obaviti potrebne provjere te u postupak uključiti tijela koja obavljaju nadzor rada ugostiteljskih objekata i nadzor odluka Stožera civilne zaštite na način da ćemo ih izvijestiti o utvrđenim činjenicama i pružiti potporu u poslovima iz njihove nadležnosti’, navodi Policijska uprava Splitsko-dalmatinska.

izvor: dalmatinskiportal.hr