Početna Kaštela Gradonačelnik Denis Ivanović obišao završne radove na uređenju plaže u Kaštel Lukšiću...

Gradonačelnik Denis Ivanović obišao završne radove na uređenju plaže u Kaštel Lukšiću i proširenju groblja u Kaštel Kambelovcu

578
UDIO

Gradonačelnik Denis Ivanović zajedno s pročelnicom za komunalno gospodarstvo, imovinsko-pravne poslove i zaštitu okoliša Marijom Pelivan, obišao je završnu fazu radova na uređenju plaže Glavica u Kaštel Lukšiću, jednoj od najljepše uređenih plaža u Splitsko – dalmatinskoj županiji. Nakon što je protekle godine završena prva faza uređenja plaže, pristupilo se uređenju druge faze koja obuhvaća zahtjevnu rekonstrukciju Obale kralja Tomislava od Obrova do vile Žarko, s oborinskom odvodnjom, rekonstrukcijom vodovoda, javnom rasvjetom, parkingom i uređenjem zelenih površina.

– Završeni su radovi na vodoopskrbi, elektroinstalacijama kao i dio radova na oborinskoj odvodnji i asfaltiranje. Ukupno 10 milijuna kuna uloženo je u ove dvije faze, a cilj nam je u skorijoj budućnosti projektirati treću fazu uređenja obale koja obuhvaća dio kod Baletne škole prema Kaštel Kambelovcu – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović nakon čega je posjetio gradilište u Kaštel Kambelovcu gdje su u tijeku posljednji radovi na uređenju groblja koji su započeli prije godinu dana.

– Imamo ukupno šest groblja, a ovom investicijom u Kaštel Kambelovcu građani su dobili 150 novih grobnih mjesta. Sve je u cijelosti financirao Grad Kaštela tako da je vrijednost radova nešto manja od 10 milijuna kuna. Grad je otkupio još jedan dio zemljišta na kambelovskom groblju tako da je u tijeku postupak ishođenja građevinske dozvole za početak radova za dodatnih 80 grobnica. U tijeku su radovi na uređenju staza nakon čega će groblje biti u upotrebi. Osim toga, groblja u Kaštel Starom, Kaštel Novom i Kaštel Štafiliću nemaju prostora za dodatno širenje tako da razmišljamo o novoj lokaciji koja će se vjerojatno nalaziti na području Rudina. Uskoro planiramo početak širenja groblja u Kaštel Lukšiću, trenutno smo u fazi procjene zemljišta, nakon čega kreće otkup i izrada projekta, a osigurano je zemljište za proširenje groblja u Kaštel Gomilici i Kaštel Sućurcu koje će također doći na red za izgradnju – izjavio je gradonačelnik Ivanović po završetku obilaska radova.