Početna Hrvatska HAK: Zbog vjetra za sav promet zatvoren Paški most

HAK: Zbog vjetra za sav promet zatvoren Paški most

452
UDIO

Kolnici su mjestimice mokri i skliski, moguća je poledica, a zbog jakog vjetra za sav promet zatvoren je Paški most, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27); A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na A7 između čvorova Draga i Šmrika i lokalnoj cesti LC Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na mostu Krk (DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na državnoj cesti DC218 Bjelopolje-D.Lapac.

Zbog vjetra u prekidu su trajektna linija: Lopar-Valbiska; katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Katamaranska linija Jelsa-Bol-Split isplovljava iz luke Jelsa u 7 sati za Split, bez pristajanja u luku Bol.

Danas trajekt na liniji Molat-Zverinac-Sestrunj-Zadar (Gaženica) u povratnom putovanju isplovljava iz luke Molat u 16 sati umjesto 15 sati.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja, osim na GP Tovarnik (Šid) gdje teretna vozila čekaju oko jedan sat na izlazu iz Hrvatske.

izvor:vijesti.hrt.hr