Početna Kaštela U tijeku radovi na rekonstrukciji ceste u Kaštel Sućurcu vrijedni 15 milijuna...

U tijeku radovi na rekonstrukciji ceste u Kaštel Sućurcu vrijedni 15 milijuna kuna

574
UDIO

Gradonačelnik Denis Ivanović zajedno sa svojim suradnicima obišao je radove na rekonstrukciji jednog dijela Ceste dr. Franje Tuđmana u Kaštel Sućurcu koji su započeli prije nekoliko dana. Riječ je o nastavku radova vrijednih 15 milijuna kuna s PDV-om, odnosno trećoj fazi rekonstrukcije ceste od istočnog ulaza u grad nakon što je prošle godine završena druga faza, dok je prva faza uređenja ceste završena u drugoj polovini 2017. godine.

– Uređenje ceste u dužini od 500 metara izvodi se na dionici od Doma zdravlja do Rimskog puta. Radovi će trajati godinu dana jer su u pitanju zahtjevni radovi premještanja i postavljanja novih instalacija, izmjene dotrajalih vodoopskrbnih cjevovoda što obuhvaća i izgradnju oborinske odvodnje. Osim toga, predviđeno je uređenje jednog bujičnog kanala, a riječ je o poslu preuzetom od Hrvatskih voda. Za vrijeme izvođenja radova, promet će se odvijati jednim trakom ceste uz regulaciju semaforima pa vozače molimo za strpljenje – ističe Ivanović navodeći da je Grad Kaštela u rekonstrukciju ceste krenuo zbog sigurnosti pješaka i vozača s obzirom da na ovom dijelu ceste ne postoji nogostup tako da će za godinu dana biti izgrađen obostrano s tim da će sjeverni biti nešto širi od južnog. Potpuno nova kolnička konstrukcija protezat će se cijelom širinom kolnika tako da je razumljivo trajanje radova do proljeća iduće godine.

Prošle godine Grad Kaštela je uredio dio ceste na istočnom ulazu u grad, od granice sa Solinom u duljini od 600 metara, a prije tri pol godine rekonstruirana je dionica od Gospice do Doma zdravlja, u dužini od 230 metara.

Preostaje još urediti 1,5 kilometara postojeće ceste do skretanja za Emmezetu, a gradonačelnik Ivanović najavio je početak i ovih radova za godinu dana i to nakon završetka radova koji su u tijeku nakon čega bi Cesta dr. Franje Tuđmana, popularno nazvana „Kaštelanska Ilica“, bila kompletno uređena kroz cijela Kaštela.