Početna Hrvatska Medicinske sestre splitskog KBC-a prava su snaga bolnice: Manji pritisak se očekuje...

Medicinske sestre splitskog KBC-a prava su snaga bolnice: Manji pritisak se očekuje dolaskom turista

498
UDIO
Foto: DalmacijaNews
Očekivanja od turističke sezone su velika. Nešto turista u Splitu ima, ali je svima jasno da je predsezona izgubljena. Sve su nade usmjerene na rujan i listopad, kada se očekuje povećanje od 16 do 20 posto u odnosu na prošlu godinu. Upravo je to očekivanje povezano s trenutačnim manjim pritiskom na splitski KBC, kazala je novinarka Ivana Šilović za središnji Dnevnik HTV-a.
U svakom slučaju među osobljem se ondje osjeća jedan optimizam i pozitivna atmosfera, a to dokazuju i brojke jer je upola manje hospitaliziranih nego proteklih tjedana. Iz sustava stalno upozoravaju, ako želimo nastaviti ovim smjerom onda je važno cijepiti se jer ćemo se u suprotnom vrtjeti u “začaranom krugu”.

Medicinske sestre splitskog KBC-a prava su snaga bolnice. To zna i ravnatelj Julije Meštrović koji već mjesecima svako jutro iz prve ruke želi čuti kako su.

– Pacijentima je drago kada ih obiđe ravnatelj. Žele s njim porazgovarati, pohvaliti nas, a i dati neku kritiku, kazala je Jadranka Maras, glavna sestra Covid odjela KBC-a Split.

Ravnatelj Meštrović nadovezao se, pohvalio medicinske sestre i rekao da je lako s takvim ljudima raditi. Divno je bilo u ovo vrijeme vidjeti kako su se stvarali timovi, a svi ovi mladi ljudi, sestre i doktori, radeći zajedno stvarali su timove, kazao je za HRT.

Broj hospitaliziranih trenutačno pada, ali velikog predaha nema. To potvrđuje i Ivana Vuković, medicinska sestra, koja je izjavila da je za sada mirno, nada se da će tako biti i dalje, a u bolnici je, kaže, uvijek radno. Mario Šerić, medicinski tehničar KBC-a Split, rekao je da je današnji dan kao i svaki drugi. Dodaje da je i dalje veliki broj bolesnika, ali se nada da će situacija biti malo lakša idućih dana.

Medicinska sestra Antonia Čikeš ističe da je sve lakše “kad se malo okrene na šalu”. Smatra da se samo na takav način može opstati jer su ondje preteški pacijenti i teške sudbine. Jelena Vugdelija, medicinska sestra KBC-a Split, napominje da u KBC-u svi rade predano i s velikom voljom da se borba s koronom okonča, piše HRT.