Početna Kaštela SVEČANOST U MARINI KAŠTELA Otvoreni Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija:...

SVEČANOST U MARINI KAŠTELA Otvoreni Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija: “Nadamo se dobroj posjećenosti”

240
UDIO

Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija svečano su otvoreni danas u marini Kaštela. Već trinaest godina izlažu se plovila i popratna oprema, a ove godine naglasak je stavljen na plovila domaćih proizvođača, među kojima su premijere već najavili ”Bura” i ”Colnago”.

Ponuda proizvođača iz segmenta nautike i turizma još je bogatija nego prošle godine, a osnažena je ponudom ribolovne opreme. Plažna, ronilačka i komunalna oprema, električna vozila i vozila renomiranih svjetskih proizvođača te drugi atraktivni proizvodi dio su ovogodišnje manifestacije.

Sajam je otvoren do nedjelje a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

– Sam sajam prezentira Kaštela kao jednu turističku atrakciju te se nadamo da je ovo početak jedne dobre turističke atrakcije. Nadam se dobroj posjećenosti sajma a samim tim i dobroj turističkoj sezoni – poručila je direktorica TZ Kaštela Nada Maršić.

Ivo Bašić, zamjenik ministrice turizma poručio je da su ovakvi događaji jako dobra promocija ne samo za Kaštela, nego i cijelu Hrvatsku te kroz ovakva događanja promoviramo domaću proizvodnju.

Nakon svečanog otvaranja u kojem su nastupile i najmlađe Kaštelanske mažoretkinje prošetali smo sajmom te se sami uvjerili u raznovrsnu ponudu. Zaustavili smo se pored štanda Barracuda brodovi d.o.o. u vlasništvu Danijela Petreka, čija tvrtka postoji već 16 godina. Oni su proizvođači gumenjaka Barracuda i u ponudi imaju 6 modela gumenjaka a na sajmu ove godine izlažu samo 2 modela. Kažu kako posluju dobro, osjeti se pandemija ali ponude stižu sa svih strana te se nadaju kako će ovo biti još jedan dobar sajam.

Na štandu tvrtke ”Luveti” koja se bavi vatrogasnom opremom zatekli smo ljubaznu Emu koja nam je otkrila par detalja o njihovom poslovanju. Tvrtka se bavi vatrogasnom opremom i opremom koja se koristi za sanaciju onečišćenja mora, kod izljeva nafte i naftnih derivata. Na sajmu su predstavili i automatski sustav za gašenje požara. Kao tvrtka nisu osjetili corona krizu i na ovom sajmu izlažu po prvi put te se nadaju da će na sajmu ostvariti neke nove poslovne kontakte.

Sajam će, naravno, ponuditi i neke zabavne i animacijske sadržaje a jedan takav će se održati u subotu, natjecanje kajak kontra SUP-a, s početkom u 11:30 sati, sa nagradnim fondom od 400 kuna. Prijaviti se može u izložbenom prostoru SURFMANIE.

izvor: dalmacijadanas.hr