Početna Hrvatska Afera u splitskoj ‘Čistoći‘: dio djelatnika nije plaćao račune za odvoz otpada,...

Afera u splitskoj ‘Čistoći‘: dio djelatnika nije plaćao račune za odvoz otpada, među njima i šefica komercijale! ‘Nisam plaćala jer sam upala u financijske poteškoće‘

801
UDIO

Da su u postolara najlošije cipele pokazala je nekolicina djelatnika Čistoće, među kojima šefica komercijale i glavna evidentičarka, zadužene za kontrolu naplate, a koji su ne plaćajući vlastite račune za odvoz otpada tvrtku oštetili za približno deset tisuća kuna.

Kako doznajemo od Lukše Regja, direktora gradskog komunalnog poduzeća, koji je prije više od godinu dana sam pokrenuo istragu te utvrdio ove nepravilnosti, dugovi devet zaposlenika za koje su utvrđeni propusti u plaćanju u međuvremenu su uglavnom podmireni, a sankcije su uključile i smjenu s odgovornih pozicija na one nižeg ranga, no ne i prekid radnog odnosa.

Tvrdeći da se radi o namještenoj smjeni koja je za cilj imala osloboditi njeno radno mjesto, smijenjena šefica komercijale je podnijela tužbu splitskom sudu, tražeći povratak na radno mjesto, koju je prvostupanjski sud odbio utvrdivši da se radi o teškoj povredi radne obveze i neprihvatljivom ponašanju.

Naime, pravdajući svoje postupanje bivša je šefica, kako navodi Dalmatinski portal, navela da račune nije plaćala jer u kupljenom stanu godinu i pol nije živjela, no kazala je i kako je pola godine iznajmljivala dio stana, jer je upala u financijske poteškoće.

Ne htjevši komentirati sam postupak u tijeku, Lukša Regjo, direktor čistoće kazao je kako za svoje radno mjesto ne strahuje jer je sam raskrinkao neplatiše, osiguravši poduzeću prihod za ostvarene usluge. Radno mjesto smjenjene šefice upraznio je Ilija Šundov, sin Jure Šundova.

izvor: slobodnadalmacija.hr