Početna Kaštela Večeri dalmatinske pisme 24. i 25. srpnja u Kaštel Kambelovcu

Večeri dalmatinske pisme 24. i 25. srpnja u Kaštel Kambelovcu

926
UDIO

Ovogodišnji festival večeri dalmatinske pisme donosi dvije zanimljive glazbene večeri za sve ljubitelje modernijeg klapskog zvuka. Prvu večer publika će moći uživati u samostalnom koncertu klape Cambi koja ovu godinu slavi 35 godina umjetničkog rada. Biti će to prilika da publici prikažu najbolje od onoga što je ovaj ansambl radio tijekom dugog perioda u kojemu su se izmijenile generacije pjevača. To je ujedno i jedan od slavljeničkih koncerata kojim će klapa proslaviti svoj jubilej. Na pozornici će im se kao gosti pridružiti klapa Neverin, još jedan kaštelanski dragulj koji iza sebe ima zavidan glazbeni put.

Proteklih godina se na drugoj festivalskoj večeri održavala večer klapa koje pjevaju autorske pjesme uz pratnju orkestra. Ove godine je festivalsko vodstvo odlučilo napraviti zaokret prema staroj tradiciji VDP-a – vokalnim obradama popularnih skladbi. Tako će na festivalskoj pozornici u konkurenciji za nagrade stručnog vijeća i publike nastupiti klape: Luše, Neverin, Kampaneli, Fjoret, Elektrodlamacija, Kolapljani, Stentoria, Štorija, Sveti Jeronim, Kastav (M), Kastav (Ž), More, Podvorje, Kapric, Kurjože, Spalatos, Vežilica, Zvizdan i Partenca. Festival će se održati na poljani pokraj crkve Svetog Mihovila u Kaštel Kambelovcu, a program će voditi Frano Ridjan i Mariola Milardović Perić.

Karte se mogu kupiti putem Croatia Ticketsa (online), na recepciji hotela Baletna škola u Kaštel Kambelovcu i na ulazu sat vremena prije početka koncerta.

Ulaz u gledalište je moguć uz obavezno predočenje COVID potvrde, a sve započinje u 21 sat.