Početna Kaštela ‘Legenda o Miljenku i Dobrili’ ove nedjelje pred dvorcem Vitturi

‘Legenda o Miljenku i Dobrili’ ove nedjelje pred dvorcem Vitturi

169
UDIO

U nedjelju, 1. kolovoza 2021. pred dvorcem Vitturi u Kaštel Lukšiću u 21 sat započinje uprizorenje kazališne predstave ‘Legenda o Miljenku i Dobrili’ uz prethodno svečano otvorenje manifestacije posvećene kaštelanskim ljubavnicima u organizaciji Grada Kaštela i Turističke zajednice.

Romeo i Julija vjerojatno su najpoznatiji, ali i najnesretniji književni par u povijesti. Njihova čista i iskrena ljubav već je stoljećima inspiracija milijunima zaljubljenih diljem svijeta, ali manje je poznata činjenica kako je tragična romansa iz Verone u likovima Miljenka i Dobrile svoju inačicu imala i u Hrvatskoj. U Kaštelima i danas postoje dvorci obitelji Vitturi i Rušinac čije zidine izblijedjele od sunca, vjetra i mora čuvaju tajnu o zabranjenoj ljubavi dvoje mladih ljudi koja se dogodila u drugoj polovici 17. stoljeća. Upravo njihova povijesna priča bit će ispričana uprizorenjem kazališne predstave ‘Legenda o Miljenku i Dobrili’ u režiji Mladenke Gruica.

Proteklih godina, predstava je izvedena već nekoliko puta u Hrvatskoj i u inozemstvu, a ovoga puta u njoj će ponovno uživati i kaštelanska publika.