Početna Hrvatska DRAMA NA OTOKU Župan spasio muškarca od sigurne smrti

DRAMA NA OTOKU Župan spasio muškarca od sigurne smrti

671
UDIO
Foto: Joško Šupić

Joj, nemojte mene… Pa to bi svatko napravio. Ja sam samo obnašao svoju građansku, ljudsku i kršćansku dužnost. Najbitnije je da je čovjek živ, ja sam se tu našao samo igrom slučaja, skromno je za 24 sata rekao župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić.

Prava drama odvijala se u petak na otoku Pašmanu kada je starijem muškarcu pozlilo dok je bio u moru. Bespomoćni krikovi njegove supruge odjekivale su plažom, tek rijetki su reagirali, ispričala nam je tako svjedokinja događaja. Slovenski turisti koji su bili u blizini počeli su izvlačiti nesretnog muškarca, a Marušić i njegov prijatelj koji su za to vrijeme bili u plićaku, potrčali su prema njima kako bi im pomogli.

Kada su ga izvukli na obalu, muškarac nije pokazivao znakove života, nije disao ni imao puls, a lice mu je već poprimilo ljubičastu boju. Marušić je po struci doktor veterine i odmah je posumnjao da se muškarac guši jer je najvjerojatnije doživio srčani udar te da ga ne treba staviti na bok da izbaci more iz pluća već masirati srce. Reanimirao ga je sve do dolaska Hitne. Nakon nekog vremena, muškarac je iz usta počeo izbacivati pjenu, a s vremenom mu se vratio i puls.

– Ovdje sam s obitelji na odmoru i samo sam napravio ono što je trebalo napraviti. Ne samo ja, nego je još ljudi dalo sve od sebe kako bi čovjek preživio. Moj prijatelj je trčao po plaži od čovjeka do čovjeka i tražio doktora, Slovenci su ga izvukli iz mora i cijelo vrijeme ga držali, jedna žena mu je mjerila puls dok sam ga ja masirao… Neopisivo smo sretni što je čovjek preživio, iako je bilo gusto. Bila je to jedna dramatična i emotivna situacija – kazao je.

– I njegovoj suprugi je pozlilo od šoka, ali sada je dobro. Oni koji ga poznaju, rekli su nam poslije da je čovjek negdje s područja Krapine… Naš brko nam je priredio popriličan šok. Jednom kad se oporavi od svega i ako se ikada sretnemo, reći ćemo mu da nam je dužan pivo – u šali je rekao Marušić.