Početna Hrvatska Lijepa priča iz ‘Prometove‘ 18-ice: ‘Turistkinje izgubile novčanik u busu pa je...

Lijepa priča iz ‘Prometove‘ 18-ice: ‘Turistkinje izgubile novčanik u busu pa je vozač dogovorio primopredaju i vratio mi vjeru u ljude i dobrotu‘

721
UDIO
Jakov Prkić/Cropix

Lijepa gesta vozača splitskog Prometa obišla je internet. Naime, kako je jedna putnica objavila na Instagramu, jučer su u liniju broj 18 ušle mama i kći, strankinje. Kada su htjele kupiti kartu, shvatile su da su izgubile novčanik. Pretpostavile su da je ostao u drugom autobusu, također liniji 18, a u pomoć im je priskočio vozač.

– Vozač je nazvao nekog da pita tko vozi taj bus i dobio broj vozača. Potom je nazvao kolegu da provjeri je li možda pronašao novčanik. Drugi vozač kaže da je u njega. Ženama je laknulo.

Vozač je odmah kolegu pitao i gdje se nalazi kako bi one mogle doći po novčanik. Čujem kako govori: “Aj molim te čekaj na toj stanici ja sam samo semafor dalje od tebe”, napisala je putnica u svojoj Instagram objavi pa nastavila:

Na idućoj stanici stajemo, a preko puta je bus u kojem je izgubljeni novčanik. Taj vozač je stajao na stanici dok nismo stigli da žena može po svoj novčanik. Izašle su brzo iz “našeg” busa i kći je trčala do drugog dok je mama ostala na stanici.

“Naš” vozač je i dalje stajao na stanici. Prvo sam mislila da čeka da vidi jel sve ok, ali onda sam shvatila da čeka da se cura vrati i da njih dvije uđu opet u bus i da ih odvede gdje moraju ići, da ne čekaju još pola sata idući na ovim temperaturama i suncu.

Meni su suze došle na oči zbog njegove dobrote. Ne samo da je nazvao i došao do kolege, pronašao novčanik i dogovorio primopredaju, nego ih je i čekao da se vrate da nastavi voziti i one dodu na odredište. Dobrota na djelu.

Ako itko od vas zna vozača koji je danas vozio 18-icu oko 12:30 zahvalite mu u moje ime. Vratio mi je vjeru u ljude i dobrotu, napisala je jedna od putnica na Instagram profilu i izazvala lavinu pohvala svojih prijatelja i pratitelja – zaključila je putnica.

Lijepih gesta i dobrih ljudi ima svugdje oko nas, a o tome se osvijestimo upravo kada netko ovakvu priču podijeli javno.

izvor: slobodnadalmacija.hr