Početna Dalmacija Heroji spasili petoricu maloljetnika u Rupotini: ‘Dobili smo neku nadljudsku snagu i...

Heroji spasili petoricu maloljetnika u Rupotini: ‘Dobili smo neku nadljudsku snagu i izvukli smo ih u zadnji tren’

1185
UDIO
Foto: Facebook

Petoricu maloljetnih mladića koji su noćas ozlijeđeni u teškoj prometnoj nesreći u solinskom naselju Rupotine od sigurne smrti spasilo je dvoje slučajnih prolaznika – Petar Gizdić (26) i njegova djevojka Marija Krištić (26), inače medicinska sestra.

Oni su izvukli stradale mladiće iz plamtećeg automobila. Detalje spašavanja Petar Gizdić je ispričao u razgovoru za Radio Dalmaciju.

– Vozili smo iz smjera Klisa prema Ninčevićima i ugledali smo sa strane auto, između stupa i drveta. Prema položaju, mislim da su prvo udarili u drvo koje ih je odbilo na stup. Ranije smo tuda već prošli i nije bilo auta, tako da smo zaključili, kad smo već prošli 50 metara, da se radi o nesreći i vratili se – rekao je Gizdić.

“Vidjeli smo petero mladih, jedan je provirio, bio je sav krvav”

– U autu smo vidjeli petero mladih ljudi, jedan je uspio proviriti, bio je sav krvav i zapomagao je. Djevojka mi je medicinska sestra i odmah je pozvala hitnu pomoć. Srećom, mirno je i staloženo reagirala. U tom trenutku je auto počeo dimiti, mi smo ih brzo počeli izvlačiti van – rekao je Gizdić.

– Auto je bio skroz zgnječen i trojicu koji su sjedili otraga smo lakše izvukli, iako su svi zapravo bili naslagani jedan na drugog jer je auto stajao praktički na prvom kraju. Auto je počeo gorjeti i morali smo čim prije izvući dvojicu sa suvozačkog i vozačkog mjesta. Jedva smo ih izvukli, bilo je teško i fizički jer je bio potpuno prikliješten – navodi Gizdić.

“Imao sam osjećaj da mi vatra dodiruje lice, cura mi je vikala da se maknem”

– Vatra je brzo buknula, imao sam osjećaj u jednom trenu da mi vatra dodiruje lice i cura mi je vikala da se maknem i da ćemo svi skupa izgorjeti u toj buktinji. Dobili smo neku nadljudsku snagu i izvukli smo ih u zadnji tren kroz prozor, najbolje što smo mogli – zaključio je hrabri mladić.