Početna Hrvatska Dalmaciju pogodio snažan potres jačine 4,6 po Richteru, treslo je nekoliko sekundi:...

Dalmaciju pogodio snažan potres jačine 4,6 po Richteru, treslo je nekoliko sekundi: Seizmološka služba poslala službeno izvješće

248
UDIO

Nekoliko minuta prije 22 sata u srijedu dalmatinsko područje pogodio je snažan potres koji je trajao šest do sedam sekundi. Prema sadašnjim informacijama, nema materijalne štete.

Hrvatska seizmološka služba u svojem je izvještaju navela kako se potres dogodio u točno 21 sat i 57 minuta te je bio magnitude 4,6 po Richterovoj ljestvici.

NOVO

Tomislav Fikret, dežurni seizmolog službeno je za Hrvatski radio kazao kako su upravo dovršeni seizmološki podaci koji otkrivaju kako je epicentar bio u Prologu na sjevernom podnožju Kamešnice uz sam rub Livanjskoj polja. Jačina potresa procijenjena je na 4,6 po Richteru.

Nedugo nakon potresa oglasila se i Seizmološka služba.

– Večeras, 6. listopada 2021. u 21 sati i 57 minuta seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su jak potres s epicentrom na granici s Republikom BiH, kod Buškog jezera. Magnituda potresa bila je 4.6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na VI stupnjeva EMS ljestvice- objavili su.

izvor:slobodnadalmacija.hr