Početna Hrvatska UPOZORENJE VOZAČIMA Olujni vjetar stvara probleme na autocestama, kolnici u Dalmaciji skliski

UPOZORENJE VOZAČIMA Olujni vjetar stvara probleme na autocestama, kolnici u Dalmaciji skliski

452
UDIO
Foto: Pixabay.com

Olujni vjetar otežava jutros promet – dopušten je samo za osobna vozila: autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocestom A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, Jadranskom magistralom (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paškim mostom (DC106), priopćio je HAK.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga te lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC 58107) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupine vozila).

Zabrana prometa na Krčkom mostu za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom) zbog olujnog vjetra. Iz HAK-a mole za dodatan oprez.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče u tunelu Zaranač u smjeru Dubrovnika vozi se jednim prometnom trakom uz ograničenje brzine 60 km/h.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Lici i Dalmaciji. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

izvor: dalmatinskiportal.hr