Početna Kaštela Humanitarni lignjolov : Najbolji ulov donijeli Srećko Vrtlar i Nenad Brajnov

Humanitarni lignjolov : Najbolji ulov donijeli Srećko Vrtlar i Nenad Brajnov

2119
UDIO

Ove subote u Kaštel Starom održan je humanitarni lignjolov u organizaciji PŠK Srdela, te uz pomoć TZ Kaštela, Grada Kaštela i Udruge HVIDRA. Oko 14:00 sati svi oni koji su se prijavili za lignjolov, a bilo je oko 61 brodica okupili su se na portu u Kaštel Starom. Svi članovi su dobili prigodni poklon te se uz zvuk vatrogasne sirene točno u 15:00 sati otisnuli u akvatorij kaštelanskog zaljeva. Dok su natjecatelji bili na moru na kopnu je organizirano natjecanje u spravljanju brujeta u kojem su sudjelovale Fetive, Hvidra, ekipa radio Trogira, Sućuraške neviste, te kuhari restorana Noštromo. Nagradu za najbolji brujet, koji je ocijenio žiri u sastavu Zlatko Marinović, Soniboj Grgin i Nikola Tomić,  odnijela je ekipa radio Trogira. Posjetitelji te članovi posada broda, mogli su degustirati brujet i srdele te dati svoj novčani prilog. Sva prikupljena sredstva od lignjolova idu u humanitarne svrhe, za Darku  Ljubenkov, Kaštelanku, koja se oporavlja nakon teške ozljede vratne kralježnice. Negdje oko 20:00 sati natjecatelji su se vratili iz lignjolova te je uslijedilo vaganje ulova.

Najveća lignja težila je 0,920 a najmanja lignja 0.025. Na ovom lignjolovu već tradicionalno je izabrana i miss lignjolova a ove godine to je Tea Kapov.

Prvu nagradu, sonder lowrence elite FS9 s sondom i kartom Jadrana osvojila je ekipa broda 34( Nenad Brajnov i Srećko Vrtlar) koja je ulovila 2.280 kg lignji. Drugu nagradu , plinsku pentu osvojila je ekipa broda 25( Ante Subašić i Ante Prolić) s ulovom 2.200 kg. Treću nagradu i komplet ribolovne opreme osvojila je ekipa 26 (Petar Ivančić i Neven Vukorepa) koja je ulovila 2.030 kg lignji.

U ovakvim humanitarnim akcijama uvijek se pokažu veliki ljudi, te je tako igrač Hajduka Marko Livaja donirao svoj dres koji je prodan na aukciji za 5000 kuna, a kupio ga je Adam Grgurević iz Kaštel Sućurca. Članovi PŠK Srdela te svi oni koji su danas sudjelovali u lignjolovu su još jednom pokazali kako su ljudi velikog srca te su za našu Darku od prodaje lutrije i donacija prikupili 55 000 kuna.