Početna Dalmacija Stanovnik Dicma: Civilna zaštita je imala vreće s pijeskom, ni jednu mi...

Stanovnik Dicma: Civilna zaštita je imala vreće s pijeskom, ni jednu mi nisu donijeli

551
UDIO
Foto: Screenshot/Nova TV, Ivo Cagalj/PIXSELL

KRITIČNE kuće u Dicmu nisu više poplavljene, ali i u ponedjeljak su bile okružene vodom. Bagerom se produbljivao kanal da voda brže otječe.

Duško Gabrilo je dvije kuće uredio prije nekoliko godina. Voda je otekla, ali, sada će čitava prizemlja obnavljati iznova.

Drugi stanovnik Dicma, Petar Maretić, vrećama pijeska je uspio zaustaviti prodor vode u sobe.

“Žena držala, ja nosio, na brzinu, jedno stotinjak vreća smo nakrcali, a civilna zaštita imala pune vreće, ni jednu nisu donijeli. Jesu u šest popodne pitali, ja sam rekao – ne treba ni sada”, rekao je Petar Maretić za Novu TV.

Načelnik demantira teške optužbe

U inače suhom jarku, sada su dva metra vode. Voda otječe dalje ispod ceste, a mještani su uvjereni da se i ranije trebao napraviti širi odvod ispod ceste i da do ovakvih poplava ne bi ni došlo.

“Stavili su tu jedan ćorak, di ne može proći bačva od sto litara vode, a ne ovakva voda”, rekao je jedan stanovnik Dicma.

Neugodne su i optužbe da je načelnik po političkoj liniji odlučio kome će prvo pomoći. Načelnik sve demantira.

“U kućama smo već bili nakon spašavanja auta oko 11:30. Nije istina, znaju drugi mještani koji su bili tamo”, brani se načelnik Petar Maretić.

Nema elementarne nepogode

U Općini su bili predstavnici Hrvatskih voda.

“Načelnik je poduzeo korake, naručio je koncepcijsko rješenje oborinske odvodnje”, objasnila je Irina Putica, direktorica Hrvatskih voda – Split.

Stradalo je samo 15 kuća pa nema proglašenja elementarne nepogode, a znači ni odšteta.