Početna Kaštela Započela podjela božićnica umirovljenicima i nezaposlenima

Započela podjela božićnica umirovljenicima i nezaposlenima

700
UDIO

Grad Kaštela započinje s isplatama božićnica umirovljenicima i nezaposlenim osobama. Odlukom Gradskog vijeća božićnice će se dijeliti kao poklon bon u vrijednosti od 200,00 kn za sve umirovljenike s prebivalištem na području grada Kaštela koji imaju mirovinu u iznosu do 2.000,00 kn.

Umirovljenicima s prebivalištem na području Kaštela koji imaju mirovinu od 2.000,01 kn do 3.000,00 kn božićnice će se dijeliti u iznosu od 150,00 kn.

Umirovljenicima s prebivalištem na području Kaštela koji imaju mirovinu od 3.000,01 kn do 4.000,00 kn božićnice će se dijeliti u iznosu od 100,00 kn.

Podjela božićnica umirovljenicima sa prebivalištem u gradu Kaštela obavljat će se 8. ,9., 10., 13., 14. i 15. prosinca (srijeda, četvrtak, petak, ponedjeljak, utorak i srijeda) od 8 do 13 sati na slijedećim lokacijama:

– prostorija Mjesnog odbora Kaštel Sućurac za Kaštel Sućurac i Kaštel Gomilicu
– prostorija Udruge umirovljenika u Kaštel Kambelovcu za Kaštel Kambelovac i Kaštel Lukšić
– prostorija Udruge tjelesnih invalida u Kaštel Novom za Kaštel Stari
– prostorija Lovačkog doma u Kaštel Novom za Kaštel Novi i Kaštel Štafilić

Pri preuzimanju božićnice, umirovljenici su dužni predočiti svoju osobnu iskaznicu,važeću Covid potvrdu, zadnji odrezak od mirovine, a ukoliko ga ne posjeduju, onda izvadak iz banke ili rješenje o mirovini, koje ne smije biti starije od dvije godine (donijeti presliku).

Za građane Kaštela koji prilikom preuzimanja božićnice nisu u mogućnosti predočiti COVID potvrdu omogućeno je da u njihovo ime božićnicu može preuzeti član obitelji koji posjeduje covid potvrdu. U tom slučaju osoba koja preuzima božićnicu treba ponijeti svoju covid potvrdu, svoju osobnu iskaznicu kao i osobnu iskaznicu osobe za koju prediže božićnicu. Za umirovljenike koji su za božićnicu ostvarili pravo, potrebno je donijeti i posljednji odrezak isplaćene mirovine.

Također će se odlukom Gradskog vijeća božićnice dijeliti nezaposlenim osobama s prebivalištem na području grada Kaštela, a prema evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i to onima koji su upisani u evidenciju do 30.11.2021. godine (naknadne potvrde izdane iza 30.11.2021. g. ne vrijede.)

Nezaposlene osobe uz predočenje važeće Covid potvrde, identitet će potvrditi predočenjem važeće osobne iskaznice, a svoju božićnicu u iznosu od 200,00 kn mogu preuzeti:

– na ulazu u gradsku športsku dvoranu u Kaštel Sućurcu se 8., 9., 10., 13., 14. i 15. prosinca od 8 do13 sati.

Osobe koje su korisnici minimalne zajamčene naknade, odlukom gradonačelnika, dobit će božićnicu u iznosu od 200,00 kn i mogu je preuzeti  8. prosinca (srijeda) u zgradi gradske uprave u vremenu od 08 do 13 sati, uz predočenje osobne iskaznice i važeće Covid potvrde.

Oni koji su korisnici minimalne zajamčene naknade, a ujedno i u evidenciji HZZ-a kao nezaposleni mogu pravo na božićnicu ostvariti samo po jednom kriteriju.

Božićnice će građanima biti isplaćene iz gradskog proračuna, a u obliku poklon-bona koji se može iskoristiti u trgovinama Tommy d.o.o. i Ribola d.o.o.

Molimo sve građane koji ostvaruju pravo na božićnice da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.

Za one koji ne mogu doći u navedenim terminima dobra je vijest da će svoju božićnicu moći preuzeti u zgradi gradske uprave do 14. siječnja 2022. od 8,00 do 13 sati.