Početna Hrvatska Stanje u prometu: Zatvoren tunel Sveti Rok zbog olujnih udara vjetra

Stanje u prometu: Zatvoren tunel Sveti Rok zbog olujnih udara vjetra

504
UDIO
Foto: Pixabay / Ilustracija

Zbog olujnih udara vjetra: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za sve skupine vozila. Obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (DC50 i DC27), izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.
Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).
 
Zbog jakih udara vjetra na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Kikovica, rizičnim skupinama vozila (motocikli, autobusi na kat, kamp prikolice, hladnjače i furgoni s metalnim sanducima) koja se kreću u smjeru Rijeke preporuča se izlazak na čvoru Delnice, a vozilima koja se kreću u smjeru Zagreba izlazak na čvoru Kikovica te obilazak državnom cestom D3 preko Gornjeg Jelenja.
Na dionici čvor Kikovica – tunel Tuhobić vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h zbog bočnih udara vjetra.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozačima savjetujemo da na put ne kreću bez propisane zimske opreme.
 
Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na županijskim i lokalnim cestama na području Korenice.

Zbog vode na kolniku zatvorene su:ŽC6104 u mjestu Gornji Bitelić; ŽC6119 industrijska zona Dicmo; LC67034 Sičane-Sušci te lokalne ceste na području Vrgorca: Veliki Prolog-Draževitići (LC67209), Kotezi-Vina (LC67203) i Podprolog-Orah (LC67207).