Početna Hrvatska Zbog olujnog vjetra zatvoreni autocesta kod Svetog Roka i most u Dubrovniku

Zbog olujnog vjetra zatvoreni autocesta kod Svetog Roka i most u Dubrovniku

189
UDIO
Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

ZBOG olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvoreni su autocesta A1 između Svetog Roka i Posedarja, Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački, Paški i most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba.

Samo za osobna vozila u utorak ujutro otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Čavle, riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica, brza cesta Solin-Klis, Jadranska magistrala između Bakra i Senja, DC25 Brušane-Baške Oštarije-Karlobag te lokalna cesta Križišće-Kraljevica.

Olujni vjetar na Krčkom mostu

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila u oba smjera zbog olujnog vjetra.

Osobna vozila mogu prometovati iz Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče do čvora Sveti Rok te dalje državnim cestama DC27 i DC50 preko Gračaca, Obrovca i Karina ili državnom cestom Gračac-Knin.

Ostale skupine vozila, uključujući kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji mogu voziti državnom cestom DC1 Karlovac-Vaganac-Korenica-Gračac-Knin ili autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče do čvora Sveti Rok i zatim državnom cestom DC1 Gračac-Knin.

U prekidu brojne trajektne, katamaranske i brodske linije

Snijeg i susnježica mjestimice padaju u gorskim predjelima. U priobalju puše bura s olujnim i orkanskim udarima. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače HAK upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog požara zatvorene su županijske ceste ŽC6167 DC8 – Lokva – Mimice – Marušići (DC8) te ŽC6168 Lokva (ŽC6167) – DC8.

U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije.

Zbog olujne bure u prekidu su trajektne linije: Split-Supetar, Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, Zadar (Gaženica) Ist-Olib-Silba-Premuda, Sumartin-Makarska, Lopar-Valbiska, Porozina–Brestova, Sućuraj-Drvenik, Valbiska-Merag, brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak te katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Split-Vis, Jelsa-Bol-Split, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Korčula, Šibenik-Žirje-Kaprije te Lastovo-Korčula-Dubrovnik.

izvor: index.hr