Početna Kaštela Zaštita instalacija od smrzavanja za vrijeme niskih temperatura

Zaštita instalacija od smrzavanja za vrijeme niskih temperatura

254
UDIO

Obzirom na najave iznimno niskih temperatura prijeko je potrebno zaštititi vodovodne instalacije od smrzavanja. Napominjemo, interne vodovodne instalacije čine svi cjevovodi i interni vodomjeri iza šahte priključka (glavnog vodomjera). Za njihovo održavanje su zaduženi korisnici vodovodne usluge stoga se savjetuje da još jednom provjerite zaštitu svojih internih vodomjera i vodovodnih instalacija.
Potrebno je zaštiti vodovodne instalacije, prvenstveno okno vodovodnog priključka, te instalacije koje su više izložene hladnoći, kao vanjske slavine, cijevi koje su izvan objekata i u negrijanim objektima, kao što su vikendice, garaže, konobe i slično.

Stoga molimo potrošače da poduzmu slijedeće radnje i mjere opreza:

1. Zaštite vodomjerno okno priručnim sredstvima poput: (stiropora, tkanine, starih deka, dasaka, slame, jutenih vreća i sl.)
2. Ispuste vodu iz slavina u dvorištu i internih vodovodnih cijevi koje nisu na propisanoj dubini.
3. U vikendicama i ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje, te kod odlaska na duži put, zatvore ventil iza vodomjera i ispuste vodu.
4. Također treba pripaziti na vodomjere u zgradama u podrumskim prostorijama koje nisu grijane, posebno u prostorima koji imaju nezaštićene otvore (razbijene podrumske prozore, otvore u zidovima i sl.).