Početna Kaštela U marini Kaštela otvoreni Hrvatski dani male brodogradnje i turizma

U marini Kaštela otvoreni Hrvatski dani male brodogradnje i turizma

209
UDIO

U marini Kaštela, u Kaštel Gomilici, svečano su otvoreni 14. po redu Hrvatski dani male brodogradnje i turizma.  Ova manifestacija već 4-tu godinu održava se u marini Kaštela, a svi oni koji žele razgledati sajam mogu to učiniti od danas do nedjelje, ulaz za posjetitelje je besplatan.

  • Drago mi je da se ovaj sajam održava u Kaštelima te vjerujem kako će se održavati još dugo godina. Ova lokacija se pokazala kao pun pogodak, te ovom prilikom zahvaljujem i organizatorima, koji su ustupili svoj prostor i infrastrukturu, a Grad je bio na raspolaganju za sve ostalo čime smo mogli pomoći u realizaciji. Ima preko 50 izlagača te se nadam kako će posjetitelji pronaći nešto za sebe- kazao je gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.

Predsjednik organizacijskog odbora Dana male brodogradnje, Branimir Matijaca, izrazio je zadovoljstvo organizacijom sajma te brojem izlagača na istom.

  • Posebna mi je čast i zadovoljstvo, te se prvenstveno želim zahvaliti svim izlagačima koji su u ovom teškom vremenu kašnjenja isporuka uspjeli doći te prezentirati svoje proizvode. S ovog mjesta šaljemo poruku kako turistička sezona kreče iz Kaštela, i pozivamo sve da nas posjete i uživaju u našoj ponudi .Ponudit ćemo neke premijere i novitete kao što su novi 10 metarski gumenjak Bura 10 „Bura brodova“ i domaći luksuzni gumeni brodovi SuperRIB – proizvođača tvrtke Pribudić Borčić. Zainteresirane će razveseliti ovogodišnja iznimno bogata ponuda vanbrodskih motora: SUZUKI, HONDA, TOHATSU, YAMAHA, MERCURY, SELVA, MARINER, kao i brodskih motora: VM, Lombardini i Craftsman, uz prigodne popuste i brzu isporuku.  Premijerno će svoje proizvode izložiti i hrvatska marka ronilačke opreme ZERO –X, tvrtke Metacraft j.d.o.o. iz Zagreba, u ponudi koje su i nove linije karbonskih peraja i podvodnih puški  napravljenih u kombinaciji karbona i plemenitog drva.  Adventure i outdoor turističke proizvode ove godine predvodi tvrtka Istra Quad – koja predstavlja svoja iznimna nova i rabljena  ATM vozila. Bogata je i ponuda proizvoda namijenjenih outdoor turizmu koja uključuje : kajake, supove i step supove renomiranih proizvođača, e foil daske, scubajetove,  vodene parkove i igračke za vuču, mini katamarane, pedaline i brojne druge proizvode i atrakcije. Proširena je i ponuda namijenjena luksuznom turizmu koja uključuje: bazene,  bazensku i SPA opremu, pergole te staklene verande i namještaj.  Uz tradicionalno izlaganje vozila renomiranih svjetskih proizvođača, iznimna je i ponuda električnih vozila. Uz club car i golf vozila,  tu su motocikli, bicikli, romobili, trokolice i druga električna vozila. Ista su namijenjena za osobne potrebe kao i atraktivnu turističku rentu, a sve uz sajamske popuste kao i subvencioniranje od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost– poručio je.

Ispred Turističke zajednice grada Kaštela sve prisutne pozdravila je direktorica Nada Maršić.

-Cilj nam je uvijek cjelogodišnji turizam. Nutika je ona s kojom počinjemo i završavamo sezonu. Kad govorimo o turističkoj sezoni, možemo reći kako smo ove godine imali jako dobar uskrsni vikend, koji je i pokazatelj turističke sezone, dolasci su za 4% veći, te se nadamo jako dobroj turističkoj sezoni- kazala je Maršić.

U ime Splitsko-dalmatinske županije, u svoje, i u ime župana,  sve prisutne je pozdravio Stipe Čogelja,  te nadodao kako je ovo sajam za ”male ljude”. Dalmatince velikog srca. Radišne i vrijedne ljude, koji grade našu županiju.

Dane male brodogradnje i turizma svečano je otvorio državni tajnik, Tonči Glavina,  u ime Ministarstva turizma i sporta.

  • Posebna mi je čast pozdraviti sve prisutne ispred Ministarstva turizma. Zahvalio bih se svim koji su u vremenima korone uspjeli održati ovaj sajam, te vam se zaista divim. Ovakve manifestacije prezentiraju turizam u najboljem mogućem svijetlu. Čast mi je vidjeti kako proizvodnja brodova dolazi iz Hrvatske. Naša prava budućnost je iskoristiti turizam da nam bude generator svih popratnih događanja – poručio je Glavina te sajam proglasio otvorenim.