Početna Kaštela Kaštel Novi centar cvjetne priče : Svečano otvoren Praznik cvijeća

Kaštel Novi centar cvjetne priče : Svečano otvoren Praznik cvijeća

501
UDIO

 

Jedna od najstarijih manifestacija u Kaštelima je Praznik cvijeća koji je danas svečano otvoren u đardinu u Kaštel Novom. Manifestacija koja se održava već 21. godinu u organizaciji Turističke zajednice Kaštela a pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, još jednom je pokazala kako je ovo još jedan hvale vrijedan projekt u kojem sudjeluju i odgojno obrazovne ustanove, a sve u svrhu što ljepših Kaštela, koja će se kao takva prezentirati u nadolazećoj turističkoj sezoni. U sklopu priprema turističke sezone Turistička zajednica Grada Kaštela, udruge “Lijepa naša Kaštela”, Bijaći, i Odgojno-obrazovne ustanove Kaštela: OŠ Ostrog i Botanički vrt, S.Š. Braća Radić, a sve pod pokroviteljstvom Grada Kaštela i Ministarstva poljoprivrede i šumarstva, organiziraju tradicionalnu akciju “Lipa su lipa, moja Kaštela”.

 

Akcija se sastoji od:

1.Skupljanja i odvoza krupnog otpada

  1. pozivom građanima na uređenje svojih vrtova i okućnica
  2. 34. Natjecanja odgojno – obrazovnih ustanova grada Kaštela u uređenju okoliša škole i provođenja edukacije učenika o očuvanju prirode.
  3. 30. Natjecanja za najljepši kaštelanski perivoj u kategorijama: najljepši perivoj, okućnica, balkon, stara balatura, okoliš ustanova ili poslovnog objekta.

5.Projekt i radionica u suradnji sa RERA : Održivi turizam – priprema destinacije za dobivanje certifikata održivog turizma

U sklopu ovih akcija održava se i Praznik cvijeća koji je otvorila cvjetna povorka u kojoj  su sudjelovala djeca kaštelanskih vrtića- vrtić Maslina , Dječje kazalište Škatula, Kaštelanske mažoretkinje i Dječje kazalište Karol Woytila

Sve one koji su se ovog petka zatekli u đardinu pozdravila je direktorica TZ Kaštela, Nada Maršić .

  • Zahvaljujem svim našim organizatorima i suorganizatorima koji nas tradicionalno prate u ovoj manifestaciji. Zahvaljujem izlagačima i svim našim malim sudionicima cvjetne povorke koji su svojim plesom, recitacijom i glumom uljepšali ovu našu manifestaciju. Svima ostalima želim dobrodošlicu na naš Praznik cvijeća i uživajte u našim cvjetnim postavkama koje će biti izložene do nedjelje –poručila je.
  • U ime Grada Kaštela obratila se i dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić , koja je izrazila svoj ponos i oduševljenje Praznikom cvijeća. Pozdravila je sve organizatore te zahvalila svima onima koji se trude da Kaštela budu što ljepša nama i svim posjetiteljima.
  • Svoje cvjetne instalacije na ovom Prazniku cvijeća izložili su :

 

 

SREDNJA ŠKOLA „BRAĆA RADIĆ“ – Kaštel Štafilić

VIOLA ODORATA Udruga za unaprijeđenje kulture cvijeća – Split

OSNOVNA ŠKOLA „OSTROG“ – Kaštel Lukšić

HRVATSKE ŠUME

CVJEĆARNICA „POTOČNICA“ – Kaštel Štafilić

DOMAĆA RADINOST HRGOVIĆ

OBRTNIČKA ŠKOLA SPLIT

VLASTITI POGON GRADA KAŠTELA

Kaštelanski Praznik cvijeća otvoren je sve do nedjelje. Na samom sajmu možete kupiti i sadnice cvijeća te uljepšati vaše balkone i okućnice, a u večernjim satima cvjetne instalacije su osvijetljene posebnim svjetlima, te vas pozivamo da posjetite đardin u Novom i uživate u raskošnoj  ljepoti cvijeća.

Đurđica H.Čavka