Početna Dalmacija Dalmatinski taksisti odlučili oderat‘ do kosti! Provjerite koliko će vas koštati odlučite...

Dalmatinski taksisti odlučili oderat‘ do kosti! Provjerite koliko će vas koštati odlučite li se ovoga ljeta provozati nekom od popularnih relacija. Možda bolje izbjeći…

835
UDIO
Foto: Joško Ponoš/Cropix

Friško objavljene cijene taksi usluga od Zračne luke Split do nekoliko obližnjih, susjednih gradova dovode do jednog zaključka: taksisti će i goste i domaće i ovoga ljeta oderat’ do kosti.

Naime, prema cjeniku koji je na snazi od prije par dana, iznos od 150 kuna platit ćete za 5 kilometara vožnje u trajanju od 9 minuta, a odnosi se na rutu od aerodroma do Trogira. Do centra Splita iz novčanika morate izvući od 330 do 380 kuna i to za 22 kilometra vožnje koja bi u prosjeku trebala trajati oko 28 minuta.

A ako pak putujete do Šibenika pripremite malo manje od 100 eura, točnije 680 kuna.

Ovih je dana, uz putokaz za taksi stajalište u zračnoj luci u Resniku postavljena i tabla s cjenikom taksi usluga za one koji taksi prijevoz vrše iz zračne luke, a cjenik donosi cijene do nekoliko destinacija.

Cjenik je Zračna luka donijela u suradnji s Cehom prijevoznika Udruženja obrtnika Split, kojima je cilj bio uvođenje reda u naplatu usluga, kako ne bi dolazilo do različitih neugodnih situacija izazvanih neprimjerenom naplatom.

No, pojedini taksisti na ovu novost kazali su da su cijene poprilično dobro formirane, no ima i onih koji najavljuju da ih se neće pridržavati tvrdeći da je određivanje cijena- zakonito.

A kako će sve teći kad sezona bude na vrhuncu i broj onih koji koriste taksi prijevoz sve veći, ostaje za vidjeti.

izvor: slobodnadalmacija.hr