Početna Hrvatska Telekomi dižu cijene, evo detalja

Telekomi dižu cijene, evo detalja

554
UDIO
Ilustracija: Shutterstock

TRI najveća telekoma u Hrvatskoj, HT, A1 i Telemach, povećavaju cijene nekih usluga u mobilnoj ponudi od lipnja i srpnja zbog porasta troškova poslovanja uslijed poskupljenja energenata i sirovina, a korisnici s ugovornom obvezom koji ne žele plaćati više do 30. srpnja mogu zatražiti raskid ugovora.

Hrvatski telekom (HT), odgovarajući na upit iz Hine, s obzirom na ekonomska kretanja od 1. lipnja napravio je manje cjenovne izmjene u portfelju mobilnih usluga, a korisnicima su istodobno omogućili više GB podatkovnog prometa, kao i pristup 5G mreži u svim novim tarifama za privatne korisnike.

Iz HT-a ne iznose za koliko je porasla cijena tih mobilnih usluga, nego upućuju na svoje web stranice gdje se to može vidjeti.

A1 poskupljuje od srpnja

I telekom A1 Hrvatska odgovorio je da zbog nepovoljne situacije na tržištu s poskupljenjem energenata i sirovina, a time i povećanih ulaganja i troškova poslovanja, od 1. srpnja povećava cijenu mjesečne naknade za uslugu prijenosnog kućnog interneta (koji radi na mobilnom signalu) za 20 kuna (s PDV-om), uz dodavanje internetskog prometa u tim paketima još 100 GB.

Napominju pritom da po Zakonu o elektroničkim komunikacijama korisnici na koje se odnosi povećanje cijena, a imaju ugovornu obvezu, mogu zatražiti raskid ugovora bez naknade za prijevremeni raskid do 30. lipnja 2022.

Iz A1 ističu i da su odluku o povećanju mjesečne naknade transparentno komunicirali korisnicima te usluge i regulatoru, Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti (HAKOM).

Telemach isto poskupljuje od srpnja

Slično odgovaraju i iz telekoma Telemach Hrvatska u vezi s obavijesti korisnicima i HAKOM-u oko porasta cijena i raskida ugovora bez naknade do 30. lipnja za pretplatnike njihova dva mobilna paketa, u kojima od 1. srpnja povećavaju mjesečnu naknadu u rasponu od 3 do 8 kuna (PDV uključen).

Unatoč tržišnim poremećajima uzrokovanim pandemijom i zatvaranjem gospodarstva, napominju da nisu mijenjali cijene usluga od 2020., kao i da su početkom 2022. udvostručili gigabajte u mobilnim paketima bez dodatne naknade za sve nove i postojeće korisnike.

izvor: index.hr