Početna Kaštela Dodjelom oznake ”Pravi kaštelanski crljenak” zatvoreno Kreativno proljeće

Dodjelom oznake ”Pravi kaštelanski crljenak” zatvoreno Kreativno proljeće

740
UDIO

Sinoć je u Kaštilcu u Kaštel Gomilici, dodjelom oznake ” Pravi kaštelanski crljenak” završeno  Kreativno proljeće.  Organizator Srećko Radnić , iz klastera Zora zahvalio je svim sudionicima ovogodišnjeg Kreativnog proljeća te najavio događanja koja nas očekuju ove jeseni.

  • Imali smo sedam tematskih tjedana u kojima je bilo više od 40 događanja. Naglasak smo stavili na crljenak kaštelanski, predstavili smo i bajku o crljenku , imali smo i predavanja na temu storytellinga o vinu. Đardin čitanja. Nastavljamo i priču o Gastro tjednu te smo u izradi knjižice koja će sadržavati recepte autohtonih jela koja smo sljubili sa kaštelanskim vinima , ”Kaštelanski žmuli i pjati ”,te predstaviti i vinare koji proizvode ta vina. Na jesen nas očekuje, također, dosta događanja. Mogu istaknuti Dan crljenka, Crljenak i rođaci – tura brodom crljenka po otocima, Svjetsko prvenstvo u pripremanju jela od sipe i boba, Olimpijada kulture te Zinfest – pojasnio je Radnić.

Oznaku ”Pravi kaštelanski crljenak” dobilo je pet vina a oznaku vinarima Anti Kuzmaniću, Nevenu Vuini, Ivici Raduniću, Vladi Perišinu i Marinu Milanu uručila je pročelnica za društvene djelatnosti Antonia Kljaić.