Početna Kaštela Predstavljen program Kaštelanskog kulturnog ljeta: Obilje događanja uz povratak pučkih fešta

Predstavljen program Kaštelanskog kulturnog ljeta: Obilje događanja uz povratak pučkih fešta

601
UDIO

Danas je u dvorcu Vitturi predstavljen program Kaštelanskog kulturnog ljeta, koji će se ove godine sastojati od 60 događanja, a ono šta najviše veseli Kaštelane i njihove goste je povratak i pučkih fešti.

Sam program počinje službenim podizanje zastave 1. srpnja, na portu u Kaštel Starom, koncertom Gorana Karana, nakon čega će uslijediti dva mjeseca prepuna  kulturnih događanja. Bit će tu i filma, plesa, kazališnih predstava, koncerata, dječjih događanja a moramo napomenuti da ulaz na sva događanja besplatan. Program Kaštelanskog kulturnog ljeta predstavili su predstavnici Grada, dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić i pročelnica Antonia Kljaić te direktorica TZ Kaštela Nada Maršić.

  • Mogu reći kako smo ove godine pripremili bogat i raznolik program, koji započinjemo ovog petka koncertom Gorana Karana. U glazbenom ritmu nastaviti ćemo i dalje, jer nas u programu očekuje puno glazbe i puno plesa, mogu samo napomenuti koncert Marka Škugora, Večeri dalmatinske pisme, koncert Ibrice Jusića i mnogo drugih glazbenih poslastica. Mislili smo i na naše najmlađe pa je program obiluje događanjima za djecu. Moram spomenuti i folklorna događanja i istaknuti Međunarodni folklorni festival SDŽ i KUD-a Jedinstvo te Večer tamburice i mandoline. Naravno, tu su i Miljenko i Dobrila koji su već zaštitni znak Kaštela. Vračaju nam se i pučke fešte, te se nadamo kako će ovo biti jedno jako dobro Kulturno ljeto – pojasnila je Bosančić.

 

  • Turistička zajednica sufinancira 33 ustanove i udruge koje sudjeluju u Kaštelanskom kulturnom ljetu, a ono šta naglašavam je izvrsna suradnja sa kaštelanskim udrugama i Gradom koja rezultira ovako dobrim kulturnim programom. Već tradicionalno samostalno organiziramo Boje jazza te Arije pod zvijezdama. Program je zaista bogat raznim događanjima, mislim kako će svatko pronaći nešto za sebe. Također bih željela zahvaliti  djelatnicima Vlastitog pogona i svim ostalima koji pomažu u realizaciji  Kulturnog ljeta. Nadam se kako će naši turisti osim ljepote mora i naših povijesnih znamenitosti kući ponijeti i prekrasne uspomene na kulturna događanja s ljetovanja u Kaštelima – poručila je Maršić.

 

Ove godine slijede deveti Dani Miljenka i Dobrile i kako pojašnjava koordinatorica programa Marijana Vulas, očekuju nas i neke novine.

  • Legenda o Miljenku i Dobrili je priča koja je već postala brend Kaštela, jedan turistički proizvod koji svake godine želimo osvježiti nekim detaljima, tako ove godine nećemo raditi predstavu nego ćemo priču pokušati ispričati na jedan drugačiji način. Priča će donijeti dramske monologe uz glazbenu pratnju Ane Rucner, bit će tu i filmske večeri te Dobriline glazbene večeri uz nastup Amire Medunjanin – kazala je Vulas.

 

  • Kulturno ljeto organizirati će se na već poznatim lokacijama, na otvorenom a jedna od novosti ove godine je Dudanov park u Kaštel Kambelovcu i park pored Gimnazije u Novom. Sve počinje 1. srpnja a završava 4. rujna koncertom klape Cambi na Igrišću. Moram naglasiti kako se vračaju naše pučke fešte koje su jako posječene od strane naših turista. Sav program se može pronaći na našim službenim stranicama a bit će tiskane i brošure i plakati za sva događanja – pojasnila je Kljaić.