Početna Kaštela Koncertom Gorana Karana otvoreno Kaštelansko kulturno ljeto

Koncertom Gorana Karana otvoreno Kaštelansko kulturno ljeto

378
UDIO

Svečanim podizanje zastave sinoć je otvoreno Kaštelansko kulturno ljeto koje će ove godine sadržavati više od 60 događanja. Sva događanja su besplatna i održavati će se na različitim lokacijama po Kaštelima. Kulturno ljeto traje do 4.rujna kada će uslijediti zatvaranje uz nastup klape Cambi.Kaštelansko kulturno ljeto organizira Grad Kaštela u suradnji s Turističkom zajednicom.
– Večeras na potpuno novoj lokaciji otvaramo naše Ljeto, na novom portu, novouređenoj lućici u Kaštel Starom. Raduje me što smo na ovoj novouređenoj lokaciji i što smo, napokon, nakon 3 godine bez maski, kao 2019 godine. Uistinu nas očekuje bogat program i nadam se kako će svatko pronaći nešto za sebe – kazao je gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.
Svoj obol u organizaciji Kaštelanskog kulturnog ljeta dala je i Turistička zajednica.
– Uz Grad Kaštela suorganizatori smo smo svih događanja a samostalno organiziramo Boje jazza i Arije pod zvijezdama, već tradicionalno, i ta događanja su jako posjećena. Naše Ljeto poznato je i po Šalši i salsi koju organiziramo s udrugom Šušur. Preko 60 događanja i nadamo se kako će ovo biti jedno jako lijepo kulturno i zabavno ljeto. Pozivamo sve Kaštelane i goste da posjete Kaštela i uživaju na našim manifestacijama- poručila je direktorica Turističke zajednice Kaštela.
Nakon službenog dijela uslijedio je koncert poznatog splitskog glazbenika Gorana Karana koji nam je prije koncerta dao kratku izjavu.
-Drago mi je šta imam mogućnost svojim koncertom otvoriti Kaštelansko ljeto,a ujedno i novo-staru luku u Kaštel Starom. Nekad davno ljeta sam provodio u Kaštel Kambelovcu a u Kaštelima nisam dugo nastupao, i gle koincidencije odmah me zovu u Kaštel Stari, kroz smijeh govori. Čeka nas jedno radno ljeto uz puno nastupa kojem se jako veselim i nadam se kako čemo svi skupa večeras uživati u Kaštelima-kazao je Karan.