Početna Kaštela 20. Međunarodni festival folklora “Za jubav tance igraše” i Glazbene večeri kod...

20. Međunarodni festival folklora “Za jubav tance igraše” i Glazbene večeri kod svetog Jeronima

287
UDIO

U nastavku programa ovogodišnjeg Kaštelanskog kulturnog ljeta slijede zanimljiva događanja.

Kulturno-umjetničko društvo Ante Zaninović iz Kaštel Kambelovca i ove godine u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta priređuje 20. Međunarodni festival folklora pod nazivom “Za jubav tance igraše”, koji će se uz crkvu Sv. Mihovila održati ove nedjelje 17. srpnja 2018. s početkom u 18 sati u Kaštel Kambelovcu.

Počeci smotre sežu u 2003. kada je organizirana prvi put, a već 2004. smotra poprima međunarodni karakter. Do sada su na smotri sudjelovala uspješna društva iz Rusije, Poljske, Rumunjske, Francuske, Portugala, Italije, Makedonije, Slovenije, Slovačke, Mađarske, Litve, Španjolske te Bosne i Hercegovine, ali i niz kulturno-umjetničkih društava iz raznih krajeva Hrvatske. Od 2008. ovaj susret prijavljen je u Međunarodni savjet organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture (CIOFF) koji djeluje u okviru UNESCO-a kao jedan od niza Mediteranskih folklornih festivala.

Strane folklorne skupine koje će sudjelovati jesu:

Compania Nacional de Danzas Tradicionales „Pachamama“, Bogota, Kolumbija

„Idaho Xpress“, Burley, Idaho, SAD

Folklore Ensemble „Rovina“, Dlhe Klčovo, Slovačka

KUD „Ilinden“, Bitola, Sjeverna Makedonija

KUD „Tribanj Bila“, Livno, Bosna i Hercegovina

U ponedjeljak, 18. srpnja u 20.30 sati ispred stare crkvice svetog Jeronima u Kaštel Gomilici započinju još jedne Glazbene večeri kod svetog Jeronima, a ovoga puta nastupa – Mandolinski orkestar  Sanctus Domnio.

Ulaz je slobodan.