Početna Hrvatska Kaštela – 6. ljetni folklorni koncert “Misečina prosula se kalon”

Kaštela – 6. ljetni folklorni koncert “Misečina prosula se kalon”

161
UDIO

Na trgu Podvorje u Kaštel Sućurcu u subotu 30. srpnja 2022. s početkom u 21:00 sati KUD „Putalj“ održat će šesti po redu ljetni koncert pod nazivom „Misečina prosula se kalon“.

Na koncertu će uz domaćine sudjelovati i HKUD Željezničar iz Osijeka, KUD Pleter iz  Dugopolja, KUD Župa Bagalović iz Krvavca pokraj Metkovića te Pučki pivači župe Sv. Jurja mučenika iz Kaštel Sućurca.

Predstavit će se bogata vokalna, vokalno-instrumentalna i plesna tradicija različitih hrvatskih krajeva, a veliki broj izvedbi prikazat će običaje, pjesme i plesove koji se nalaze na listi zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, kao i na UNESCO-voj listi nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Pozivamo Vas da nas dođete podržati u nakani da Vam približimo i ponosno prikažemo hrvatsku tradicijsku kulturu te otvorimo put predstavljanju naših Kaštela ostatku Hrvatske i svijeta. Dođite i vjerujte, nećete požaliti – poručuju organizatori na čelu s predsjednikom KUD-a „Putalj“ Milijem Jerčićem te obećavaju ljepotu i raskoš, zvuk i atmosferu hrvatskog folklora.