Početna Hrvatska Nezaboravni obilazak šibenskog arhipelaga

Nezaboravni obilazak šibenskog arhipelaga

342
UDIO

Unatoč velikom rastu cijena, evo nezaboravnog obilaska šibenskog arhipelaga kojeg si svatko može priuštiti!

Jedan od najvećih trendova posljednjih godina je porast turizma i putovanja kao načina bijega od svakodnevice. Procjenjuje se da je više od 3 milijarde ljudi u nekom trenutku svog života odlučilo biti turisti. 

Ako razmišljate o posjetu grada Šibenika i njegovog arhipelaga, a želite uživati u jedinstvenom iskustvu, onda saznajte ovdje kako najbrže iznajmiti brod i putovati samostalno.

Mnogim ljudima je još uvijek teško priuštiti dugoročna međunarodna putovanja zbog brzo rastuće cijene. U ovom članku saznat ćete kako možete jeftino posjetiti jednu od najljepših hrvatskih destinacija!

Šibenski arhipelag

Šibenski arhipelag je omiljeni obilazak svih šibenskih turista. Dan na ovom primorskom ostrvu dovodi do potpunog zaborava problema s kojima se svakodnevno suočavate. Ovaj obilazak je nezaboravan jer ga svatko može priuštiti.

Od grada Šibenika, arhipelag je udaljen samo 12 milja. A kad se nađete u njemu, imat ćete predivan pogled na Jadransku obalu i njegove otoke. 

Kad se nađete u Šibenskom arhipelagu, vjerojatno ćete se zapitati: Što sljedeće vidjeti?

Možete vidjeti brojne otoke, neki koji su više, a neki malo manje poznati. 

Jedan od najpoznatijih je Tribunj. Ako se nađete u Tribunju, nemojte propustiti obilazak njegovog bogatog krajolika. Možete posjetiti ostatke Jurjevgrada na brdu Sv. Nikole ili prošetati ulicama udišući svježi zrak Mediterana ispunjen mirisima kadulje. 

Nakon Tribunja još možete posjetiti i NP Kornate, PP Telašćicu, Vrgadu i mnoge druge bisere Jadrana koji će Vas oduševiti.

Ukoliko putujete brodom, vjerovatno ćete se pronaći u uvali koja vodi prema nacionalnom parku Krka. Jedinstveni krajolici koji se nižu vijugavim kanjonom su jednostavno savršeni, a na kraju njih će Vas dočekati mali gradić Skradin i slapovi rijeke Krke.  

Svaki od otoka u Šibenskom arhipelagu ima nešto posebno za ponuditi. Otok Prvić i Zlarin Vam nude bogatu povijest, kulturu i tradiciju, dok je Obonjan otok avanture, gdje možete naći smještaj u šumskim kućama i šatorima. 

Unajmite brod za slobodni itinerar

Prva briga će Vam vjerojatno biti kako doći do svih tih ljepota Jadrana.

Uvijek postoje opcije rezervacije izleta, ali često je onaj opušteniji način najbolji jer s njim možete iznajmiti motorne brodove ili glisere kako biste mogli napraviti svoj slobodni itinerar. Ovime osiguravate da u jednom danu možete obići više mjesta nego s unaprijed određenim ekskurzijama. 

Šibenski arhipelag, najljepši u Hrvatskoj, jedan je od najpopularnijih turističkih mjesta. Prirodni uvjeti, unikatna atmosfera i ambijentacija su nezaboravni motivi za svako putovanje.  

Brodovi 2 Easy Group su opremljeni u skladu sa zakonima Republike Hrvatske, te se redovno održavaju kako bi vam osigurali najbolju uslugu.

Glisere možete unajmiti za partyje sa prijateljima ili druženje s obitelji. No koga god odlučite povesti sa Vama, ljetovanje u Šibenskom arhipelagu će Vas ostaviti bez daha.

Svako od nas može organizirati putovanje i uštediti na cijeni. Zato je važno da se uzmu u obzir činjenice koje se tiču šibenskog arhipelaga.

Na otocima postoji mnogo stvari koje možete raditi Možete ići na planinarenje ili vožnju biciklom, posjetiti povijesna mjesta, sunčati se na nekoj od brojnih pješčanih plaža, provozati se brodom ili se jednostavno opustite plivajući. Mnogi posjetitelji također uživaju ići van na večeru u jedan od brojnih restorana na otocima.