Početna Kaštela Na ribarskoj fešti Srdele tražilo se mjesto više

Na ribarskoj fešti Srdele tražilo se mjesto više

1062
UDIO

Ribarske fešte su zaštitni znak Kaštela ljeti i kao takve su jedne od najposječenijih. Tako je bilo i ove subote u Kaštel Starom, gdje je PŠK Srdela na portu organizirala ribarsku feštu nakon dvogodišnje pauze. Sve je počelo u ranim popodnevnim satima kad su članovi Srdele počeli sa pripremom hrane. Negdje iza 20:00 sati krenuo je defile na čelu sa Kaštelanskim mažoretkinjama te  glazbarima HGD Zrinski D. Kaštela, koji su privukli pozornost mnogih turista. Iza njih mnošto ljudi se slilo na porat gdje se širio miris ukusne hrane.
– Ove godine smo jako zadovoljni feštom. Vidim da je jako posječena, što nas zaista veseli, jer se naši članovi svake godine potrude oko organizacije. Ove godine smo izbacili 600 porcija crnog rižota, 600 porcija brujeta od liganja i kozica, i isto toliko porcija tunjevine. Srdele s gradela su nezaobilazna ponuda na našim feštama te smo posjetiteljima ponudili oko 1000 porcija. Osigurali smo i hladne napitke i sve po pristupačnim cijenama – kazao nam je Vinko Mateta.
Za glazbeni program bila je zadužena grupa Barbarosa koja je zapalila publiku te napunila plesni podij.
Na portu i u novoj lučici tražilo se mjesto više, pjevalo se , plesalo, jelo te nazdravljalo.

– Ovo nam je prvi put da smo u Kaštelima, volimo Dalmaciju i vaše fešte. Ovdje smo se baš zabavili a riba je jako ukusna – kazao nam je simpatični bračni par iz Poljske.

Hrana i piće su planuli u rekordnom roku a to posjetitelje nije omelo da se zabavljaju do dugo u noć.