Početna Kaštela Povodom obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti položeni vijenci i upaljene svijeće za sve...

Povodom obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule branitelje

234
UDIO

Povodom obilježavanja Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti, ujedno i Dana branitelja, danas je u Kaštelima organiziran prigodni program u organizaciji Grada Kaštela i HVIDR-e Kaštela. U jutarnjim satima  vijence pred spomenikom prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću položili su gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović i predstavnici Gradske uprave, Ivan Udovičić predsjednik Gradskog vijeća sa suradnicima, predstavnici Hvidre , Udruga roditelja poginulih branitelja Kaštela, Udruga ratnih veterana, predstavnici 141.brigade, Udruga antifašista Kaštela, Udruga Stina pradidova, Udruga ratnih veterana i drugi.

-Na današnji dan prisjećamo se svih naših hrvatskih branitelja koji su svoj život dali za domovinu, te našeg prvog predsjednika Franje Tuđmana. Današnji dan budi u meni posebne emocije , zahvalnost hrvatskim braniteljima što živimo u neovisnoj  državi. Ovim putem svim građanima grada Kaštela čestitam Dan domovinske zahvalnosti kao i Dan hrvatskih branitelja – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća izaslanstva su se uputila prema spomen obilježju Centralnog križa na Malačkoj te uz molitvu položile vijence i zapalile svijeće za sve poginule branitelje Kaštela.

Izaslanstvo HSP-a, ovog prigodom  položilo je vijence i  u Kevinoj jami u Radošiću, u spomen na žrtve totalitarnog režima. Nakon toga služena je sveta misa zadušnica za sve poginule branitelje  u crkvi Uznesenja BDM u Kaštel Lukšiću.