Početna Kaštela Prigodnim programom Kaštelani proslavili Dan domovinske zahvalnosti i Dan branitelja

Prigodnim programom Kaštelani proslavili Dan domovinske zahvalnosti i Dan branitelja

2247
UDIO

Proslava Dana domovinske zahvalnosti i Dana branitelja nastavljena je večeras na portu u Kaštel Starom. Ova proslava u organizaciji Hvidre Kaštela i grada Kaštela započela je u jutarnjim satima polaganjem vijenaca i svetom misom za sve poginule hrvatske branitelje, te uplovljavanjem broda Hrvatske ratne mornarice.
Drugom dijelu  proslave nazočili su predstavnici Grada Kaštela, gradonačelnik Denis Ivanović, predstavnici braniteljskih udruga Pakraca i Lipika, predstavnici Udruge roditelja poginulih branitelja te članovi Hvidre Kaštela. Nakon himne i minute šutnje za sve poginule branitelje, vojnici s broda Hrvatske ratne mornarice upalili su baklje za poginule Kaštelane. Organizaciju večeri potpomogli su TZ  grada Kaštela, Zračna luka Split, Ribola, Ministarstvo branitelja te Splitsko-dalmatinska županija.
Nakon službenog dijela večeri uslijedio je onaj leženiji dio gdje su Kaštelani skupa s gostima proslavili Dan domovinske zahvalnosti uz ukusnu hranu. Na jelovniku se našao brujet s kozicama, srdele, crni rižot, tuna a gosti iz Slavonije su skuhali čobanac. Za glazbene note i dobru atmosferu pobrinuo se Zigy band te privukao posjetitelje na plesni podij. Večer je dodatno obogatio vatromet a mi svim građanima Kaštela čestitamo Dan domovinske zahvalnosti i Dan branitelja.