Početna Zanimljivosti Zašto je kupaonska grijalica odlična ideja

Zašto je kupaonska grijalica odlična ideja

332
UDIO

Hladna kupaonica ujutro, nakon toplog i udobnog kreveta, nije obećanje za lijep početak dana. Jutarnje osvježenje pod tušem postaje neugodna obaveza, a vi ne osjećate ništa od atmosfere udobnosti koju bi kupaonica zapravo trebala imati. Ako vam ovaj scenarij zvuči poznato, možda ste već razmišljali o kupnji kupaonske grijalice?

U našem ćete članku pronaći korisne savjete koji vam mogu pomoći da saznate zašto je kupaonska grijalica dobra ideja, kao i na što točno trebate paziti pri odabiru odgovarajuće grijalice, čime možete uštedjeti mnogo novca, vremena i nerava.

Trenutno rješenje za grijanje kupaonice ima mnogo više prednosti nego što mislite na prvi pogled, a vi na temelju njih odlučite hoće li kupaonska grijalica postati dio opreme vašeg doma.

Prednosti kupaonske grijalice

  • Kupaonska grijalica pruža trenutačnu toplinu. Nije potrebno čekati dok se klasičnim grijanjem postigne ugodna sobna temperatura. Jednostavno uključite grijalicu i za sekundu je u kupaonici ugodno toplo, tako da dan može početi na najljepši način. Pažnja: ne može svaki grijač postići trenutnu toplinu! Kod običnih uređaja za neinstant grijanje, koji griju samo zrak, također morate čekati neko vrijeme dok se kupaonica zagrije. Samo određene grijalice mogu generirati trenutnu toplinu pritiskom na gumb, a vidjet ćemo i koje u nastavku!
  • Kupaonska grijalica vas svojom efikasnom funkcijom dovodi u dobro raspoloženje odmah ujutro. Možda ovo ne izgleda kao ozbiljna prednost, ali za mnogo ljudi je izuzetan napor ujutro se tuširati u hladnoj kupaonici. A kao što znate, dobro ili loše raspoloženje ujutro obično traje cijeli dan.
  • Prava kupaonska grijalica štedi vrijeme, energiju i novac. Kupaonicu obično koristimo jedan do dva sata dnevno. Međutim, u većini kućanstava kupaonica se, kao i druge prostorije, u potpunosti grije tijekom cijelog dana. Zamislite koliko energije uštedite ako prosječnu temperaturu u kupaonici spustite s 21 na 16 stupnjeva. To vam znatno štedi troškove grijanja tijekom cijele godine. Ostatak topline možete jednostavno dobiti pomoću infracrvene kupaonske grijalice, za ono kratko vrijeme koje provedete u kupaonici. Kada završite, isključite grijač pritiskom na gumb i tako štedite energiju. Uz uređaj koji trenutno grije, štedite i vrijeme, jer ne morate čekati da u kupaonici bude dovoljno toplo.

Sama ova tri razloga dovoljno govore u korist zračeće grijalice u kupaonici, ili možda i na nekom drugom mjestu u stanu, gdje je potrebna trenutna toplina.

Međutim, postoji bezbroj različitih modela kupaonskih grijača, i nisu svi isto efikasni:

  • kvarcni grijač
  • infracrveni grijač
  • zračeći grijač
  • karbonski radijator
  • keramičke grijalice, itd.

Na što obratiti pozornost kako bi mogli odabrati pravu kupaonsku grijalicu?

U osnovi postoje dvije vrste kupaonskih grijača:

  • Zračeći grijači koji zagrijavaju okolni zrak – obično su u nižem cjenovnom segmentu, od 30 do oko 100 eura. Naravno, zagrijavaju kupaonicu, ali je potrebno dosta vremena prije nego što se osjeti toplina, jer se zrak sporo zagrijava, i onda se, tako zagrijan, prvo diže ispod stropa. Većini ljudi, koji ujutro žure na posao, nije prihvatljivo čekati 15 – 20 minuta do razumno ugodne temperature u kupaoni.
  • Zračeći grijači koji toplinu prenose izravno na ljudevisokotehnološki radijacijski grijači s kratkovalnim infracrvenim A zračenjem. Idealno su rješenje za najbržu moguću toplinu u prostoriji. Prvobitna temperatura se odmah povećava za oko pet stupnjeva s ovom grijalicom. Infracrvene grijalice su vjerojatno najučinkovitiji izvori topline za kupaonicu. Pored toga, morate uračunati i uštedu energije jer nije potrebno vrijeme za predgrijavanje.

Savjet: čak i ako vas danas mnogi diskonti i dućani mame jeftinim cijenama kupaonskih grijača, bolje razmislite dvaput prije nego potrošite novac na inferiorni uređaj proizveden u Aziji, koji će se brzo pokvariti, neće adekvatno obavljati svoju funkciju, a trošit će puno energije. Mnogi potrošači oznaku CE smatraju za pokazatelj dobre i provjerene kvalitete, što je pogrešno!

Savjetujemo posjetu nekoj od internet trgovina, gdje vas očekuje širok izbor provjerenih grijača za različite namjene. Možete u miru vlastitog doma razgledavati i uspoređivati, te obaviti kupnju na najjednostavniji i najugodniji način.