Početna Hrvatska ĐOLA “22 – “Focus” se napija Ladne Žuje

ĐOLA “22 – “Focus” se napija Ladne Žuje

205
UDIO

Jučerašnji dan na Đoli otvorile su ekipe CB “Ekvator” predvođene Svetinom Pavlovom i Jabulani naši stari sućurački prijatelji koje, zbog njihovih veteranskih godina već duže vrijeme nismo vidjeli na našem turniru.

Bila je to dosta tvrda utakmica, prava rovovska bitka, sudar dviju izjednačenih ekipa. Svoju nešto bolju igru u prvom poluvremenu ekipa CB “Ekvator” okrunila je pogotkom Ante Mule. Tvrda i nervozna igra prenijela se i u nastavku igre, Jabulani je iskoristio isključenje Marina Stankovića te je pogocima Nike Tute i Tonija Barišića uspio preokrenuti rezultat u svoju korist. Pokušaji Ekvatora da do kraja utakmice nešto promijene nisu urodili plodom.

U drugoj utakmici momci iz ekipe UPC Kaštela, iako se to po početnim sastavima obiju ekipa ne bi reklo, puno lakše od očekivanog dobili su ekipu CB “Vox” sa 8:1. Prevaga na strani UPC Kaštela bio je Mario Orlović koji je sam postigao šest od osam pogodaka svoje ekipe.

U trećoj utakmicividjeli smo prvi sastav Restorana “Focus” s Medom na čelu i Ladnu Žuju predvođenu Teom Pajičinom. Sve ono najbitnije što smo trebali vidjeti od ovog susreta vidjeli smo u prvom poluvremenu. “Focus” je krenuo silovito, brzo su preko Nikole Zeca postigli dva pogotka. Ladna Žuja pogotkom Ivana Šimleše smanjuju na 2:1 ali svoju bolju igru “Focus” je preko Andre Šarića krajem prvog dijela nagradio još jednim pogotkom i tako povećao svoju prednost na 3:1. U drugom dijelu vidjeli smo “Focus” bez inicijative, koji se zadovoljio sa svojim vodstvom, a niti njihov protivnik nije imao dovoljno snage i umješnosti da promijeni rezultat u svoju korist.

U posljednjoj utakmici trebale su igrati domaća ekipa Krespo bara i FE Transport iz Šibenika, međutim momci iz Šibenika javili su ranije popodne da neće doći na Đolu jer su večer prije osigurali finale nekog turnira u njihovom kraju koje se igralo u istom terminu. Tako je Krespo bar prošao u osminu finala bez borbe sa 3:0 b.b.