Početna Kaštela Kaštela u srcu – novi turistički foto ”point”

Kaštela u srcu – novi turistički foto ”point”

1093
UDIO

Kaštela su već odavno u Hrvatskoj,  a i šire, poznata pod sloganom ”Kaštela – 7 reasons to visit”. Vjerujemo kako Kaštela od danas imaju još jedan slogan, a on bi glasio ”Kaštela u srcu”. Naime, Turistička zajednica grada Kaštela postavila je srca u svih sedam mjesta te na taj način dobila jedan turistički foto ”point” s kojeg će svi oni koji posjete Kaštela, a vjerujemo i Kaštelani, napraviti prekrasne fotografije za uspomenu.

-Glavna namjera samih skulptura – novog turističkog proizvoda, je da se postave na atraktivne lokacije grada Kaštela, kako bi izazvale interakciju sa prolaznicima, našim sugrađanima i gostima. Skulpture pozivaju na fotografiranje i samim tim činom posjetitelji dobiju autentičnu uspomenu i razglednicu iz Kaštela, a ujedno šire brand grada Kaštela, kao grada ljubavi – kazala je direktorica Turističke zajednice Nada Maršić.

Skulpture su djelo Kaštelanina, akademskog kipara, Mislava Katalinića koji je i pojasnio što se to na srcima nalazi.

-Skulptura “Srca” je zamišljena kao reljefni okvir u obliku srca sa natpisom “Kaštela” na gornjem dijelu skulpture. Ideja je da se unutar tog okvira ispriča nekakva likovna priča koja je simbolički vezana za grad Kaštela. Tako da se u reljefu izradi nekakav vrtlog života – započinje sa tkaninom, zastavom sa urezanom simbolikom starohrvatskog pletera koja prelazi u grane masline, u vinovu lozu, jato galebova, more, jato riba… Ukratko, glavna namjera je da se likovnom simbolikom obuhvate svi atributi koji su autentični za grad Kaštela. – poznati kaštelanski Crljenak Zifandel, veliki kaštelanski vinogradi i maslinici, predivne plaže i more bogato ribom- kazao je Katalinić.

U dvorcu Rušinac nalazi se skulptura srca koja je posvećena Miljenku i Dobrili .

-Sami likovi ljubavnog para su prikazani kao da nestaju. Pošto se stvarna priča dogodila prije par stotina godina, sa ovakvim likovnim rješenjem dobije se osjećaj traga legende o ljubavnom paru koja i dalje ostaje unatoč iščezlosti, prolaznosti vremena- pojašnjava nam Mislav svoj rad.

Vjerujemo kako će ova srca izazvati naše turiste na fotografiranje, isto tako se nadamo  kako će pojedina srca poslužiti i kao kulisa za neko fotografiranje vjenčanja, ali svakako znamo da će odaslati autentičnu uspomenu u svijet, te promovirati Kaštela na društvenim mrežama.