Početna Kaštela Miris šalše i latino ritmovi ispunili Igrišće

Miris šalše i latino ritmovi ispunili Igrišće

1032
UDIO

Festival Šalše i salse u punom sjaju vratio se na Igrišće, te uz latino ritmove i miris šalše privukao brojne posjetitelje koji su uživali u raznovrsnoj ponudi. Udruga Šušur već 12. godinu organizira festival pod pokroviteljstvom Turističke zajednica grada Kaštela, TZ  županije, Grada Kaštela te tvrtke Cemex. Uz latino ritmove Bravo banda turisti, ali i domaći posjetiteljima mogli su degustirati jela spravljena od poma koja su kuhali profesionalni kuhari Boris Poljak i Mate Đuzel, a sve pod budnim okom chefa Antuna Niševića.

–    Šalšu smo pripremali onako na starinski. Pome, peršin, češnjak, maslinovo ulje, prošek , malo marmelade, kap vina i dugo kuhanje, oko pet sati – pojasnio je recept vrhunske šalše kuhar Poljak.

Na festivalu smo mogli vidjeti brojne izlagače koji su se pobrinuli za raznovrsnu ponudu, pa je tako bilo slastica, grožđa, uštipaka, craft piva, a za to su se pobrinuli  OPG Ljubica Topić, Srce za srce , udruga Sveti Jeronim,  Ispeci Pareci, SŠ Braća Radić, OPG Erceg, Pivovara Familia. Kao i svake godine ukusne koktele spravljao je koktel majstor Danijel Andrić.

–     Ove godine smo se baš potrudili oko Festivala, nakon dvogodišnje stanke zbog korone, te nam je jako drago što možemo vidjeti ovoliko posjetitelja. Drago mi je što ponovno imamo gastro ponudu i što se širi miris šalše. Ovaj Festival je na neki način šlag na kraju Kaštelanskog kulturnog ljeta, koje smo priveli kraju, drago mi je da možemo vidjeti i izlagače koji nemaju u ponudi šalšu ali isto su pridonijeli gastro ponudi Festivala- kazala je direktorica TZ Kaštela Nada Maršić.

Kako uz šalšu ide i salsa tako smo na pozornici mogli vidjeti razne plesne koreografije, a ujedno smo mogli upoznati i sudionike Plesa sa zvijezdama  Valentinu Walme i Ivana Jarneca koji su profesionalni plesači i koreografi. Osim njih svoje plesno umijeće pokazao je i plesni klub K7, Crowd control, Lambada,Babalu , Kik i kazalište Škatula. Na kraju samog programa posjetitelji su mogli zaplesati u ritmu salse, a moramo napomenuti kako sav prihod ide za kuću za beskučnike.