Početna Kaštela Ivan Milardović i Miroslav Guja najbolji policajci u 2022 godini

Ivan Milardović i Miroslav Guja najbolji policajci u 2022 godini

640
UDIO

Povodom blagdana Svetog Mihovila, zaštitnika policije, gradonačelnik Kaštela organizirao je  prijem za najbolje policajce u  2022. godini. Na simboličan način Grad je zahvalio na svemu što rade kako bi se naši građani osjećali sigurno u svom gradu. Zbog svoje predanosti, savjesnosti i odgovornosti u poslu priznanje je ove godine pripalo je Miroslavu Guji koji je policajac u Policijskoj postaji Kaštela te Ivanu Milardoviću koji je kriminalistički tehničar Prometne policije Split.
– Radim u policijskoj postaji Kaštela već 10 godina i lijepo je kad dobiješ ovako zahvalu za svoj rad, pogotovo kad ona dolazi od prijatelja, kolega i načelnika. Meni je ovo poticaj da što bolje obavljam svoj posao. Moj posao zna biti i stresan i lijep, naš nijedan radni dan nije isti, nikad ne možeš znati što te čeka, uvijek je neizvjesno ali to je možda nešto što posao policajca čini privlačnim. Radim kao mentor posljednjih par godina i kao vođa ophodnje. Dolazi nam sve više i više mladih ljudi, puno je lakše raditi te se i građani vjerujem osjećaju sigurnije kad nas ima više- kazao je Guja.
-Zahvaljujem se načelniku i mojim kolegama što su me izabrali. Nemam nešto posebno nadodati , osim što mogu reći da smo tu uvijek za naše građane. Radim već 30 godina, viši sam policijski narednik i jako volim svoj posao kazao je Milardović.
Na prijemu su osim nagrađenih policajaca bili i njihovi načelnici, Neno Gudelj načelnik Policijske postaje Kaštela i načelnik postaje Prometne policije Željko Kapetanović.

– Kolega je odličan policijski djelatnik, radi već 10 godina u policiji kao vođa ophodnje, jako je dobar kao mentor, prenosi nova znanja na naše mlade policajce, na “školarce”, kako ih mi zovemo. Savjestan je,odgovoran, na svim događajima je uvijek prvi – kazao je Gudelj.
Na pitanje jesu li Kaštela siguran grad odgovorio je :”Već par godina bilježimo pad kaznenih djela, kako imovinskih tako i drugih. U zadnjih 9 mjeseci nemamo nekih značajnijih kriminalnih djela, provale su u padu te smo zadovoljni sa stanjem kojim imamo- pojasnio je Gudelj.
-U Kaštelima svakodnevno imamo barem dvije prometne ophodne. Gradu savjetujemo semaforizaciju, kruzne tokove te kamere za mjerenje brzine. Što se tiče sigurnosti u prometu tu smo zadovoljni i bilježimo pad prometnih nesreća  s teško tjelesnim ozlijeđenima. U dogovoru s gradonačelnikom želimo postaviti još kamera kako bi preventivno djelovali na suzbijanju velikih brzina koje su uzrok stradavanja na našim prometnicama – zaključio je Kapetanović.

-Ovom prilikom upućujem čestitke ovogodišnjim najboljim policajcima i svim policijskim službenicima. Hvala vam što svakodnevnim zalaganjem i predanošću brinete o sigurnosti naših građana. Ove godine po prvi put su s nama predstavnici Prometne policije. Osim što imamo izrazito dobru suradnju sa Policijskom postajom u Kaštelima, također imamo i dobru suradnju sa Prometnom policijom. Mogu naglasiti kako je Prometna policija svakodnevno na kaštelanskim cestama, i to uistinu doprinosi prevenciji prometnih nesreća. Ovo je jedan način zahvalnosti načelnicima Policijskih postaja i njihovim policajcima, te se nadamo kako ćemo i u narednim godinama dobro surađivati-  kazao je gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.