Početna Hrvatska Svjetski dan beskućnika – Ulica nije Dom!

Svjetski dan beskućnika – Ulica nije Dom!

96
UDIO

Kao i proteklih godina, Hrvatska mreža za beskućnike, njene članice i drugi dionici koji skrbe o beskućnicima obilježavaju Svjetski dana beskućnika, 10. listopada.

Ove godine, pod geslom „Ulica nije dom“ želimo upozoriti javnost i donositelje odluka na svim razinama na sve veći broj beskućnika i osoba iz siromašnih i socijalno isključenih skupina koji se nalaze u riziku od beskućništva i koje preko noći mogu završiti na ulici. Posebno se toodnosi na žrtve obiteljskog nasilja, mlade koji izlaze iz sustava alternativne skrbi, povratnike izpravosudnih i zdravstvenih ustanova, izbjeglice i azilante, osobe s psihičkim poteškoćama, starije osobei druge socijalno ugrožene skupine.

Poslat ćemo apel donositeljima odluka da je vrijeme da se u Republici Hrvatskojpočne sustavnije skrbiti o beskućnicima idonese strategija za borbu protiv beskućništva te nacionalna i lokalne strategije socijalnog stanovanjaza razvijanje primjerenijeg sustava stambenih subvencija i pomoći kućanstvima uneprimjerenim uvjetima stanovanja.

Želimo se i ove godine zahvaliti svim volonterima, suradnicima i donatorima kojinesebično pomažu rad organizacija koje diljem Hrvatske skrbe o beskućnicima i osobama u riziku od beskućništva.

Dana 10. listopada( ponedjeljak) s počekom u 10:00 sati, u osam gradova,  organizacije koje skrbe o beskućnicima na javnim će se mjestima, hrvatskoj javnosti i donositeljima odluka poslati apel „ULICA NIJE DOM“ ( bit izvješen transparent )

 u Kaštelimaautobusna stanica Kaštel Gomilica ( prema Splitu) koordinator Srećko Radan 091 552 5361.