Početna Kaštela E, ovo se zove konkretna pomoć radnicima u borbi s inflacijom: vodeća...

E, ovo se zove konkretna pomoć radnicima u borbi s inflacijom: vodeća dalmatinska tvrtka svojim će djelatnicima isplatiti pozamašan iznos, nekima je to poput još jedne plaće

340
UDIO

Tvrtka “CEMEX Hrvatska” će svojim zaposlenicima isplatiti 4000 kuna neto jednokratne naknade kako bi se lakše nosili s rastućim troškovima života pod utjecajem inflacije, priopćili su iz Uprave kompanije sa sjedištem u Kaštel Sućurcu.

Svi obuhvaćeni radnici primit će jednak novčani iznos od 4000 kuna neto, čime se, kako je obrazloženo, želi postići najveći učinak upravo na zaposlenike s nižim primanjima koji su najsnažnije pogođena inflatornim pritiscima.

S obzirom na Vladine mjere koje su stupile na snagu 1. listopada, isplaćeni iznos će biti neoporeziv za zaposlenike u Hrvatskoj. Napominje se i da je iz ove mjere isključen menadžment.

CEMEX-ov kolektivni ugovor, valja dodati, predviđa brojna materijalna prava i beneficije zaposlenicima poput božićnice, regresa, dopunskog osiguranja, jubilarnih nagrada, dara djeci, poklon bona te naknade za novorođeno dijete. Kompanija također isplaćuje redovne godišnje bonuse svim zaposlenicima, a izračun i visina ovise o ukupnom financijskom rezultatu tvrtke te individualnoj ocjeni radnog učinka zaposlenika.

– Uz to “CEMEX” ima i program mjesečnog nagrađivanja za iznimne rezultate rada usmjeren na motiviranje zaposlenika koji svojim angažmanom značajno doprinose poslovanju – naglašavaju iz spomenute dalmatinske tvrtke.

izvor: slobodnadalmacija.hr