Početna Hrvatska PROGNOZA ZA DALMACIJU Pljuskovi, grmljavina i jako jugo

PROGNOZA ZA DALMACIJU Pljuskovi, grmljavina i jako jugo

143
UDIO

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Dalmaciji biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom koji ponajprije na jugu mogu biti obilniji.

Puhat će umjereno do jako jugo, krajem dana i u noći u okretanju na buru.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 16 i 18, a najviša dnevna od 18 do 20 °C.

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a

Upozorenje

Na sjevernom i većem dijelu srednjeg Jadrana mjestimični udari bure 35-45, ponegdje do 55, u Velebitskom kanalu do 80 čvorova. Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana mjestimični udari juga i jugozapadnog vjetra 35-50 čvorova. More ponegdje 5. Mjestimice nevere, uglavnom na srednjem i južnom Jadranu.

Stanje

Ciklona s frontalnim poremećajem postupno se premješta preko Jadrana na jugoistok.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Na sjevernom i većem dijelu srednjeg Jadrana bura u jačanju na 12-24, mjestimice do 28, u Velebitskom kanalu do 40 čvorova, na južnom i krajnjem jugu srednjeg Jadrana još tijekom dana jugo i jugozapadnjak 12-24, na otvorenom moru južnog Jadrana ponegdje do 28 čvorova. More u jačanju na 3-4, mjestimice 5. Vidljivost 10-20 km. Pretežno oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, na srednjem i južnom Jadranu moguće su i obilnije oborine, a poslijepodne na sjeveru Jadrana smanjenje naoblake.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Jaka i vrlo jaka bura, na južnom Jadranu umjereno do pojačano, još u početku mjestimice jako jugo, u noći će okretati na buru. More umjereno valovito i valovito, ponegdje jače valovito, tijekom noći postupno će smirivati. Umjereno do pretežno oblačno, na srednjem i južnom Jadranu ponegdje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, na sjeveru Jadrana postupno smanjenje naoblake.