Početna Kaštela Žuljević i Buzov : Zlato i bronca za kaštelanski kickboxing

Žuljević i Buzov : Zlato i bronca za kaštelanski kickboxing

852
UDIO

U Turskoj  je od 12. do 19. studenog održano  Europsko prvenstvo u kickboxingu na kojem se natjecalo oko 900 natjecatelja, a dva  Kaštelanina, Luka Žuljević i Ante Buzov su osvojili medalje.

Jedan od natjecatelja član je KBK Uni Rent iz Kaštela, a riječ je o Luki Žuljeviću koji je u kategoriji do 89 kg imao tri meča te je osvojenim zlatom potvrdio titulu europskog prvaka u svojoj kategoriji. Drugi natjecatelj, također član KBK Uni Rent iz Kaštela Ante Buzov osvojio je brončanu medalju u najbrojnijoj kategoriji do 71 kg.
Ovaj uspješni kaštelanski dvojac danas je primila dogradonačelnica Kaštela Jadranka Matok Bosančić te izrazila svoju podršku.
– Drago mi je što vas ponovno vidim ovdje i što ste nam česti gosti. Hvala vam što ste nam opet donijeli medalje u Kaštela, a na taj način i dokazujete kako su Kaštela u samom europskom sportskom vrhu. Što se tiče Grada Kaštela uvijek ćete imati našu podršku jer uvijek podupiremo mlade perspektivne sportaše. Još jednom vam čestitam i želim sreću u daljnjem radu – kazala je Bosančić.

Trener  Miljenko Šarac objasnio je kako je ovo bilo jako zahtjevno natjecanje, dugotrajno ali sve se posložilo tako da su se kući vratili sretni i ponosni.
– Luka je ove godine puno manje radio ali se posložio u glavi i tako je došlo do dobrih rezultata. Ante je puno više trenirao ali se nije toliko psihički  posložio tako da su se  neke nagrade izmigoljile iz ruku. Ali ja sam jako zadovoljan, to su jako dobri momci koji se trude i treniraju koliko im obveze dozvoljavaju. To je ljubav, oni su u sportu već dugi niz godina, rezultati se vide i ja im ovom prilikom čestitam. Još bih htio napomenuti kako mi treniramo u našoj maloj dvorani od 60 kvadrata koja je nedavno obnovljena ali imamo problema s treniranjem djece. Naime, dvorana je mala za svu onu djecu koju treniramo, a imamo problema sa ravnateljem OŠ Knez Trpimir koji nam ne želi ustupiti dvoranu za treniranje djece, što je do sada bila praksa. Zbog toga smo jako ogorčeni, obratili smo se i gradonačelniku te se nadam kako će se ovaj problem riješiti na zadovoljstvo naše djece – kazao je Šarac. S njim se složila i trenerica Ivana Tadić, te nadodala kako su Luka i Ante vrhunski sportaši i da je s njima zadovoljstvo raditi. Ponekad nam je problem autoritet, nadodaje uz osmijeh, ali naučili smo jedni na druge , pa to sve štima, pojasnila je.
– Ja se prvo želim zahvaliti mojih trenerima jer bez njih sve ovo ne bi bilo moguće. Jako sam sretan s osvojenim zlatom ali moram napomenuti da sam najmanje trenirao do sada ali su se valjda sve kockice posložile i rezultiralo je prvim mjestom. Nedavno sam se i oženio, pa uz posao i obiteljske obveze mi je bilo teže trenirati , ali obitelj i supruga su mi velika podrška tako da sam uspio donijeti zlato u Kaštela – kazao je Žuljević.
– Uz posao koji mi oduzima puno vremena, jako je teško trenirati. Meni je ovo prva europska nagrada, ja sam jako zadovoljan i ovim putem bih htio zahvaliti trenerima i obitelji na podršci – pojasnio je Buzov.