Početna Kaštela Kaštelani će u najluđu noć u godini ući uz koncert Alena...

Kaštelani će u najluđu noć u godini ući uz koncert Alena Nižetića

791
UDIO

Grad Kaštela i Turistička zajednica grada Kaštela uz podršku kaštelanskih udruga i ustanova tijekom prosinca organiziraju ”Advent u Kaštelima 2022”. Na lokaciji u Novom parku u Kaštel Lukšiću održat će se raznolik zabavni program uz bogatu ponudu jela i pića za što će se pobrinuti ugostitelji u prigodnim adventskim kućicama. Na današnjoj pressici za medije u dvorcu Vitturi adventski programu pojasnili su nam gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović, dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić, direktorica Turističke zajednice Nada Maršić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Antonia Kljaić.
– Nakon dvije godine pauze ponovno organiziramo ”Advent u Kaštelima”, nastavljamo s ovom predivnom pričom koju smo započeli prije nekoliko godina. Jedna novina koju imamo ove godine a nismo u godinama koje su iza nas je doček Nove godine na otvorenom, u Novom parku uz našeg Alena Nižetića i vatromet. Vjerujemo kako će nam 2023 godina biti što uspješnija, da ćemo mi kao gradska uprava ishodovati puno sredstava iz europskih fontova te nastaviti graditi ovaj grad – kazao je Ivanović.
Otvaranje je predviđeno 3. prosinca s početkom u 21:00 sat, a za dobru zabavu pobrinut će se legendarni Željko Bebek koji će svojim hitovima rasplesati sve generacije.
– Drago mi je što ove godine napokon možemo predstaviti adventski program u Kaštelima. Naš Advent je uvijek bio jako dobro posjećen, te smo se ove godine potrudili da Advent bude ne izniman nego čaroban. Pripremili smo bogat glazbeno-zabavni programa za sve generacije koji će se odvijati u parku u Kaštel Lukšiću. Ove godine smo pripremili dosta poznatih i kvalitetnih izvođača za naše Kaštelane te vjerujem kako će ”Advent u Kaštelima” biti jako posjećen. Park će biti ukrašen za tu prigodu, a u našim adventskim kućicama moći ćete uživati u bogatoj gastro ponudi. Grad je uz suradnju PŠK Srdela organizirao tradicionalnu podjelu bakalara koja će se održati 17.12 u 12 sati na brcu u Kaštel Starom. Vjerujem kako će svatko pronaći ponešto za sebe te uživati u našoj adventskoj čaroliji – kazala je Matok Bosančić.
Željko Bebek , Sandi Cenov, Alen Nižetić, Mladen Grdović, Jasmin Stavros , Lidija Bačić samo su jedni od izvođača koji će ovaj Advent učiniti nezaobilaznim mjestom za dobru zabavu u Kaštelima.
Manifestaciji ”Advent u Kaštelima” posebno će se veseliti najmlađi za koje su pripremljena brojna iznenađenja u okviru ”Kaštelanske adventske bajke”
-Grad Kaštela je i ove godine pripremio jako dobar program za našu djecu. Sve počinje predstavom Novogodišnji poštar 4. prosinca u 17 sati, a nastavlja koncertom Domenice 11. prosinca. Djecu će posjetiti Sveti Nikola i Sveta Luca te ih darivati slatkišima, a uz Čarobne animatore imat će spektakularan dječji doček Nove godine 30.12. u 17 sati. Očekuju nas još i brojne predstave i koncerti te vjerujem kako će naši mališani, a i njihovi roditelji uživati u našoj ”Kaštelanskoj bajci ”– pojasnila je pročelnica Kljajić.
Svake subote kroz adventsko vrijeme, od 26. studenog s početkom u 18:30 sati u Đardinu u Kaštel Novom uz službu riječi upriličit će se obred paljenja svijeća na adventskom vijencu. Službu riječi predvodit će župnik don Darijo Čorić uz prigodni popratni program.
-Turistička zajednica grada Kaštela u suradnji s udrugom Šušur i pod pokroviteljstvom Grada Kaštela organizira paljenje adventskih svijeća. Ne radi se samo o paljenju svijeća nego uz službu riječi ide i prigodni glazbeno-duhovni program. Sudjeluju crkveni zborovi iz svih naših župa, pučki pivači, kulturna društva i klape. Veliki adventski vijenac tradicionalno su izradili učenici i profesori SŠ Braća Radić. Prvu adventsku svijeću pale članovi dječjeg župnog zbora iz Kaštel Novog a nastupaju članovi mješovitog zbora župe Kaštel Novi. Pozivam sve da nas se pridruže već ove subote na paljenju prve adventske svijeće – pojasnila je Maršić.
Jedna od novina u adventskom programu je zasigurno doček na otvorenom kojeg su vjerujemo svi Kaštelani priželjkivali. U najluđu noć uvest će nas Alen Nižetić uz bogat vatromet te vjerujemo kako će svi oni koji posjete lukšićki park uživati u nezaboravnim glazbenim hitovima.
– Drago mi je što sam ove godine u Kaštelima. Moj band i ja ćemo zasigurno napraviti odličnu zabavu, produžiti koliko god treba. Želim samo da nas vrijeme posluži i pozivam sve da posjete ovaj doček, a mi garantiramo nezaboravnu feštu – kazao je Nižetić.