Početna Hrvatska METEOROLOZI UPOZORAVAJU: Stižu kiša, olujna bura i snijeg

METEOROLOZI UPOZORAVAJU: Stižu kiša, olujna bura i snijeg

367
UDIO
Foto: Veljko Martinović

Magla u mnogim dijelovima unutrašnjosti i jutros stvara probleme, smanjuje vidljivost. Maglovitim prilikama na ruku ide slab vjetar i stabilne atmosferske prilike. No polako već naviru oblaci s jugozapada, što će biti uvod u novo pogoršanje, prognoza je Tee Blažević za N1.

Vikend donosi oblačnije prilike, lokalno i slabu kišu, i to prije svega na jugu Jadrana i u gorju, što vrijedi i za subotu i nedjelju. Pritom u gorskim predjelima može pasti i malo snijega, najizglednije u noći na nedjelju i tijekom nedjelje.

Dojmu zime na moru će doprinijeti vjetar sjevernog smjera, zapuhat će bura umjerena i jaka, podno Velebita povremeno i olujna, zbog čega je na snazi viši stupanj upozorenja putem sustava Meteoalarm, Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Što se tiče novog tjedna, počet će većinom tmurno, no uglavnom suho u najvećem broju predjela. Ipak, već u noći na srijedu treba računati na intenziviranje oborine, kiše i snijega, a snijega će biti i u nizinama, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali.