Početna Hrvatska Stiže promjena vremena uz pad temperatura i obilnu kišu

Stiže promjena vremena uz pad temperatura i obilnu kišu

232
UDIO
Foto: Ivana Ivanović

Pretežno vedro je u većem dijelu zemlje, oblačnije je u Gorskom kotaru i Lici i na dijelu obale Jadrana, gdje lokalno ima i slabe oborine. U nastavku dana bit će promjenjivo, prolazno uz malo kiše, većinom u gorju i duž Jadrana, s tim da poslijepodne i navečer prolazno slabe oborine može biti i u sjevernoj i središnjoj unutrašnjosti, piše Tea Blažević za N1 Info.

U srijedu još eventualno u noći i prijepodne može biti slabe oborine, i to većinom u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. Bit će malo manje toplo, snizit će se malo i minimalne i maksimalne temperature, no i dalje će biti iznad prosjeka za ovo doba godine.

Drugi dio tjedna i dalje iznadprosječno topao, no bit će nestabilan. Čini se da bi u danima vikenda kiša mogla biti češća i rasprostranjenija, i ovo vrijedi osobito za nedjelju i početak novog tjedna, kad je sve vjerojatnija lokalno obilnija oborina. U tom tjednu izgledan je prodor i hladnijeg zraka, no čini se da ipak neće biti riječ o nekom jakom ugrizu zime. Vidjet ćemo još preciznije razvoj situacije idućih dana.